Vreme čitanja: oko 1 min.

Sad ste se setili: Francuzi hoće da vrate Ertela, ali i dalje ne priznaju grešku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda njima više treba Ertel nego što su mislili

  • 0
Tomas Ertel košarkaška reprezentacija Francuske Foto: Vitalii Kliuiev / imago sportfotodienst / Profimedia

Do skoro je u francuskom savezu vladalo mišljenje da Tomasu Ertelu nema mesta u nacionalnom timu zbog dogovora koji je prethodno prekršio.

Podsetimo, Ertel je nakon osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu, obećao da neće otići u neki od ruskih timova da igra košarku zbog cele političke situacije, međutim to je ubrzo prekršio.

Očigledno da je na taj sukob gledao nešto drugačije od političke javne scene njegove države, koja ga je potom na sva usta izgrdila.

Ipak, situacija se trenutno menja, tako da se razmatra da se Ertel pozove u tim na Olimpijske igre. Turnir će biti održan u Parizu i to je verovatno glavni razlog zašto je potrebno da tim bude kompletan, a izgleda da sada to uviđaju i oni što su ga prethodno "nacrnili".

- Radićemo na političkom nivou i tražimo sva rešenja koja bi mu možda omogućila da bude selektovan - - rekao je Žan-Pjer Siutat, predsednik FFBB.

I selektor Vensan Kole je imao svoju reč na ovu temu, nakon što je prethodno bio meta napada francuskih navijača usled nezadovoljstva ostvarenim rezultatom na Mundobasketu.

- Svi će morati da shvate da ništa neće biti moguće ako se ponovo ne udružimo - istakao je Kole.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut o zlatu basketaša i srebru košarkaša: Najavio povratak na FIBA turneju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA