Vreme čitanja: oko 1 min.

Povređene Hamasovce leče u bolnicama u Izraelu: Ultrasi Beitar Jerusalima pobesneli i upali u zgradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike tenzije u Izraelu...

  • 3
Navijači La Familia Printscreen: Twitter/@TheIsraelink

Oko 150 članova grupe "La Familia", koja podržava ekstremnu desnicu i podržava fudbalski tim Beitar Jerusalim, a ima istoriju rasizma i nasilja, upalo je u izraelsku bolnicu u Aškelonu, kao i u medicinski centar Tel Hašomer u Tel Avivu, nakon što su saznali da se tamo leče ranjeni pripadnici Hamasa.

Najmanje trojica terorista Hamasa se leče u izraelskim bolnicama, izvestio je izraelski novinarski sajt Ynet u sredu, kako prenosi televizija i24NEWS. Upravo je to i bio povod za reakciju navijača.

Zvaničnici Barzilai medicinskog centra u Aškelonu, rekli su da su primorani da ih prime i zamolili vlasti da ih prebace u zatvoreni vojni objekat. Strahujući od linčovanja, ministar zdravlja je naložio obezbeđenju bolnice da štiti zaposlene i pripremi se za moguće nemire od strane Izraelaca željnih osvete.

Istovremeno, Moše Arbel je zamolio premijera Benjamina Netanjahua da prestane da prima teroriste u javne bolnice.

- Obavešteni smo o prijemu terorista u bolnice u Izraelu i mogućnosti da to izazove nerede. Bolnicama je potrebno hitno pojačanje da bi se izbegli nemiri - izjavio je Moše Arbel.

U sredu uveče, članovi "La Familia" takođe su pokušali da napadnu jednog od terorista koji je primljen u bolnicu Tel Hašomer u Tel Avivu. Od subote, od kada su teroristički napadi počeli, u Izraelu je poginulo najmanje 1.200 ljudi, a više od 3.000 je povređeno. Brojke koje bi mogle dalje da rastu, s obzirom na neprekidne napade Hamasa i Hezbolaha na izraelsku teritoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA