Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Borca pred Zvezdu: "Da Čačanima koji 40 godina gledaju najkvalitetniju košarku priredimo spektakl"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dejan Mijatović nada se dobrom meču protiv crveno-belih

  • 0
Dejan Mijatović Printscreen: Youtube/KK Borac Čačak

Košarkaši Borca iz Čačka u nedelju od 18.00 časova pred domaćom publikom u hali kraj Zapadne Morave pokušaće da nastave fenomenalan start sezone u ABA ligi gde su u uvodna dva kola upisali isto toliko pobeda. Protivnik će im ovoga puta biti daleko teži, pošto na megdan momcima Dejana Džolija Mijatovića dolazi Crvena zvezda.

Borac je u uvodnom kolu pred svojim navijačima savladao ekipu Cibone, da bi proteklog ponedeljka na Novom Beogradu posle apsolutne drame srušio tim Mege.

Trener Borca, Dejan Mijatović ističe da posao neće biti nimalo lak, s obzirom na to da se Zvezda pojačala i ima visoke ciljeve i u Evroligi, ali da će njegov tim tražiti svoju šansu u Čačku.

- Crveno-beli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Duško Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda impresionira svojim sastavom - rekao je Mijatović.

On dodaje da ukoliko njegov tim želi da trijumfuje, da će morati da izađe na teren potkovaniji nego inače.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu. Posle dve pobede puni smo samopouzdanja. Znamo šta moramo da učinimo. Kada se igra protiv Crvene zvezde, sve mora da bude iznad standardnog nivoa. Disciplina mora biti zavidna, ne sme biti praznih hodova. Imamo nameru da izađemo na megdan kao pravi tim - povdukao je Mijatović.

Posle meča sa Megom, on je istakao da je ovaj tim potpuno nov i da će možda biti potrebno vreme da se dodatno uigra.

- I u pravljenju tima za ovu sezonu smo pokušali da pravimo profil igre, da budemo konkurentan tim. Odavno ovakav start Borac nije imao. Ja sam se pribojavao, jer je ovo novi tim, ali smo igrali dosta utakmica u pripremnom periodu, da bismo napravili hemiju i koheziju. Fali nam još par igrača, ali se trudimo da budemo tim, da se izgrađujemo. Znamo gde nam je mesto, da bi smo mogli da budemo konkurentna ekipa. Čvrsto smo na nogama, tek su dva kola prošla - istakao je Mijatović na konferenciji posle meča sa Megom.

Nada se da će protiv Crvene zvezde biti svojevrstan spektakl.

- Drago mi je da je protiv Cibone bila puna hala, ovde (na Novom Beogradu, prim. aut) smo imali veliku podršku, sada se nadam da ćemo imati i protiv Crvene zvezde. Biće to spektakl u Čačku, da mojim Čačanima, koji preko 40 godina gledaju najkvalitetniju košarku, da ćemo napraviti dobar spektakl - dodao je on tada.

(Telegraf.rs)

Video: Kojih 12 igrača Duško Ivanović vodi u Litvaniju?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA