Vreme čitanja: oko 3 min.

"U svlačionici mi rekli da me je Naneli hranio kao četvrto dete": Balša hit izjavom "zaokružio" meč sa Cibonom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Imao je Koprivica protiv Zaprepčana čak sedam zakucavanja

  • 1

Košarkaši Partizana uprkos nešto slabijem prvom poluvremenu na kraju su ostvarili i više nego ubedljiv trijumf protiv Cibone pred svojim navijačima u okviru 3. kola regionalne ABA lige - 96:67.

Jedan od igrača koji je sinoć u "Štark Areni" pokrenuo tim bio je i mladi Balša Koprivica, koji je pored svog imena upisao ukupno 15 poena, a većina je stigla preko zakucavanja. Za početak je analizirao meč i šta se to sve izdešavalo na terenu.

- Pa na početku baš i nije bilo dobro, katastrofalno... Malo smo letargično ušli u utakmicu, malo nas je stigao umor, ali to stvarno nije neki izgovor, treba stvarno da poradimo na tome da ulazimo bolje na utakmice kada između imamo jedan dan pauze. Svom srećom smo sve preokrenuli u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj četvrtini smo kada su Kevin i Džejms ušli uspeli da prebacimo tu energiju u našu korist. Cibona je izvanredno odigrala, borbeno, pogađali su u prvom poluvremenu, to im je dosta pomoglo.

Potom je imao hit odgovor na pitanje o saradnji sa Džejmsom Nanelijem. Očigledno je o tome bilo priče i u svlačionici.

- Sad mi kažu u svlačionici da me je hranio kao četvrto dete (smeh), tako da... Mi to stalno vežbamo na treningu, volimo da igramo, za sve igrače generalno... Pokušao sam da budem agresivan, da malo koristim brzinu i skočnost. Pokušao sam da donesem malo energije ekipi kada nije išlo.

Baš Nanelijevi saveti, tvrdi Balša, znače ponajviše.

- Pa da, on mi je takozvani veteran, kao što bi to rekli u NBA ligi. Stalno mi daje savete, stalno mi priča, jako smo bliski, to mi stvarno mnogo znači, pogotovo što je već igrao kod Željka u Fenerbahčeu. I ja sam već tri godine ovde, ali mi znači kada mi da savet i van terena isto.

Balša Koprivica Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

A znače i minuti koje dobija na početku ove sezone, pošto je prethodna protekla u pehovima.

- Znači pogotovo zbog prošle sezone gde nisam igrao. Sada pokušavam sve da iskoristim, da li igrao pet, deset, 15 ili 20 minuta, nije bitno. Pokušavam da koristim svoju energiju i sposobnost u tom nekom aspektu da budem što efikasniji.

Iako je Balša jedina "prava" petica u ekipi, to za njega ne predstavlja nikakav pritisak, naprotiv.

- Ne, nemam pritiska ni u čemu, volim da radim to što volim. Radim to što volim, uživam uz naše navijače, u Areni je uvek lepo igrati, a čak i kada smo na strani tu su uvek da nas bodre i stvarno je specijalno igrati za ovaj klub.

Slede utakmice u Evroligi - Barselona u Beogradu, pa Olimpijakos u Pireju. Koprivica kaže da ovakva pobeda samo može da pomogne.

- Naravno, može da znači pogotovo igračima koji nisu u formi da polako preko ovih utakmica u nju ulaze, tako da sada samo gledamo sledeću utakmicu. Već je u utorak sledeća, treba nam odmora, da budemo skoncentrisani na sledeću ekipu.

Biće to i prvi evroligaški meč pred Grobarima u novoj sezoni...

- Biće pakleno. Jedva čekamo. I oni isto jedva čekaju. Barselona je izvanredna ekipa, moramo dobro da se pripremimo za njih - zaključio je sjajni Balša.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Tel Avivu: Doužer analizirao poraz Partizana od Makabija na startu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    15. oktobar 2023 | 15:00

    Балша не зезај се већ да и Барси завалиш бар 10 комада уз 5 скокова и 2 банане.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA