≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić uručio diplomatske pasoše košarkašima i odbojkašicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sportisti su ponovo obradovali naciju

  • 1
Ivica Dačić diplomatski pasoši Foto: MSP, Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše proslavljenim reprezentativcima Srbije u košarci Bogdanu Bogdanoviću, Boriši Simaniću, Aleksi Avramoviću i Dejanu Davidovcu, kao i reprezentativkama Srbije u odbojci Maji Ognjenović, Tijani Bošković, Ani Bjelici, Jovani Stevanović i Teodori Pušić.

Ministar Dačić je u srdačnom razgovoru sa našim uspešnim sportistima, istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

- Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali - rekao je ministar Dačić i poručio da se ponosimo njima i njihovim sportskim uspesima.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sukcesivno će uručiti diplomatske pasoše ostalim članovima košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije, u zavisnosti od njihovih obaveza i mogućnosti da dođu u Ministarstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, dodala je u svoju bogatu kolekciju trofeja titulu vicešampiona na Svetskom prvenstvu u Manili. Srpske odbojkašice, višestruke svetske i evropske šampionke i olimpijske vicešampionke, osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji, što je deveta uzastopna medalja u ovoj deceniji na velikim takmičenjima, po čemu su apsolutno najuspešnija reprezentacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARČIBALD

    15. oktobar 2023 | 10:32

    Ajde malo da se igramo. Šta će njima diplomatski pasoši ? Oni su diplomate ili sportisti ? Dajte im i imunitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA