≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Maltene su bili oteti i optuženi za terorizam": Navijači Budućnosti pušteni iz pritvora u Turskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanović je ispričao i da su od njih tražili da priznaju koga su došli da ubiju, te da im nisu pomagala objašnjenja da su došli na košarkašku utakmicu

  • 2
Varvari Foto: MN Press/Marko Metlas

Sedam članova navijačke grupe Budućnosti, Varvari, uhapšeno je preksinoć u Turskoj. Navijači Budućnosti su se vraćali u Crnu Goru nakon košarkaške utakmice svog kluba i Turk Telekom, a kako je za Dan potvrdio vođa navijača Aleksandar Čaka Ivanović, turska policija je na izlazu iz Ankare propustila jedan kombi s navijačima Budućnosti, a zaustavila drugi, u kojima je bilo sedam navijača, koji su privedeni. Ipak, oni su pred ponoć pušteni, te su se zaputili ka domovini.

Aleksandar Čaka Ivanović kazao je ranije da su navijači maltene oteti i optuženi za članstvo u kriminalnoj organizaciji i terorizam.

Policija je tog dana uhapsila Draška M. (33), Minju M. (41), Marka V. (26), Dragana V. (23), Aleksandra G. (30). Filipa V. (33) i Igora V. (21).

Nakon što su lišeni slobode, Ivanović je "Vijestima" kazao da je turska policija, nakon košarkaške utakmice između Turk Telekoma i Budućnosti, propustila jedan kombi sa navijačima Budućnosti, a da su drugi zaustavili i maltene oteli navijače.

Ivanović je ispričao i da su od njih tražili da priznaju koga su došli da ubiju, te da im nisu pomagala objašnjenja da su došli na košarkašku utakmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    15. oktobar 2023 | 10:19

    Al su sokolovi sve junacke muke izdrzali i sad će opevati šestočasovne muke u turskom kazamatu na guslama razume se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA