≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić blizu dabl-dabl učinka, Denver dobio moćno oružje u borbi za odbranu titule

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruki Strouter ubacio 23 poena i još jednom pokazao da Nagetsi nisu pogrešili kad su ga birali

  • 1
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Ako se “po jutru dan poznaje” , Džulijan Strouter bi mogao da bude značajno “oružje” Denvera na putu ka odbrani NBA titule.

Pomenuti “ruki” je odigrao još jedan sjajan meč u predsezoni, ubacio je 23 poena u pobedi Nagetsa nad Čikagom rezultatom 116:102 i potvrdio da će u najmanji ruku imati identičan status u rotaciji kao Kristijan Braun prethonde sezone. Ako ne i više.

Denverovi starteri su igrali do polovine treće deonice, a Nikola Jokić je za to vreme imao učinak od 15 poena, devet skokova i pet asistencija.

Džamal Marej je pokazao da je spreman za start NBA lige. Uzeo je ukupno 11 šuteva, ubacio je 21 poen, dok je dvocifren bio i Aron Gordon.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog nedavne smrti Brendona Melouna, oca trebera Nagetsa Majkla, kao i nešto sporijim otvaranjem Nagetsa. Ipak, pojačali su odbranu i na kraju prve deonice imali su 25:24.

Jokić je u drugoj deonici pogodio trojku, Denver je igrao na krilima njega, Mareja i Stroutrera, te su na poluvremenu vodili sa 59:50.

Kaldvel-Poup je vezao dve trojke na startu trećeg dela, potom i Gordon, da bi u trenutku izlaska startera sa terena Denver imao dvocifrenu prednost - 87:77 na kraju treće četvrtine.

Strouter je nastavio da “bombarduje” u nastavku, rane trojke su praktično rešile meč, a vredi pomenuti da jsu u redovima Bulsa Pet Vilijams i Kobi Vajt imali po 20 poena. Dramond je stao na devet poena i deset skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • proverite

    16. oktobar 2023 | 15:50

    kako se izgovara Julian Strawther = Ðulian Stroter nije Džulijan Strouter

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA