≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Topić prelomio srpski derbi u Železniku: Koševima u završnici doneo prvo slavlje Megi protiv FMP-a

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljiv meč gledali smo u beogradskom predgrađu

  • 0
Nikola Topić Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Uzbudljiv srpski derbi u Železniku pripao je ekipi Mege! U meču punom preokreta, uz dosta borbe, gde je egal vladao bukvalno do poslednjih minuta, ekipa Marka Baraća pronašla je džokera u vidu Nikole Topića, koji je pogodio nekoliko važnih šuteva u poslednjih pet minuta i tako doneo trijumf Ružičastima nad FMP-om - 73:83.

Gledali smo prilično neizvesnu utakmicu u Železniku tokom najvećeg dela njenog toka. Nijedna od ekipa nije uspevala da dođe do neke veće rezultatske prednosti, a često smo gledali i klackalicu.

Tempo je bio tu, ali su ruke bile dosta stegnute, što se može podvesti i pod važnost meča. Mega je podsetimo pre ovog meča bila na 0-2, dok je FMP imao 1-1.

Meč viner Topić je na kraju meč završio sa 21 poenom, pratio ga je Nikola Janković sa 16, dok je Uroš Plavšić postigao 15.

U FMP-u su se istakli Aleksa Stepanović sa 14, kao i Igo Beson sa 13.

Nikola Topić Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Samim tim, otvaranje meča koje nam je donelo ukupno pet poena na obe strane za četiri minuta nije bilo ništa čudno. Panteri su uspeli da poentiraju samo jednom sa distance, dok je Mega sa druge strane imala polaganje Maloveca.

Kako je ovaj kvartal odmicao, to su i ekipe uspevale da uđu u kakav-takav ritam, a posle deset minuta košarke, FMP je imao dva poena prednosti.

U drugoj deonici je FMP preko Besona uspevao da održi minimalnu prednost sve do pred sam kraj, ali je Mega bila ta koja je imala poslednju reč, pa je poenima Jankovića i Jelavića uspela da dođe do poseda prednosti na velikom odmoru.

Treći kvartal doneo je igru na mahove, pa je posle dobrog starta FMP-a, Mega vrlo brzo reagovala i mini-serijom ponovo povratila prednost. Rasplamsala se tada borba, krenuli su i jedni i drugi da pogađaju sa distance, što nije bio slučaj i većem delu prve dve četvrtine.

Mega je bolje ušla i u poslednjih 10 minuta igre, a poenima sa penala i preko Topića je u jednom momentu stekla i +6, što je bila prva opipljivija prednost za neki od timova posle dosta vremena. Brzo je i to “nestalo” sa semafora, pa se u poslednjih šest minuta ušlo kao da se nije ni igralo - nerešenim rezultatom.

Luka Ašćerić Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Ipak, posle prodora Jelavića i Plavšića, ekipa Mege stekla je osam poena prednosti i tako preuzela komandu pred poslednja četiri minuta košarke.

Pokušao je FMP da se vrati, ali je Nikola Topić trojkom kojom je odveo Megu na prvu dvocifrenu prednost na meču, delovalo je tada, stavio tačku na pitanje pobednika.

Jurnuo je FMP još jednom napred, imao nekoliko napada da tu razliku i smanji, ali nije uspeo, pa je Mega slavila prvu trijumf u novoj sezoni ABA lige.

Obe ekipe su sada na skoru 1-2, a u narednom kolu ih čekaju mečevi sa večitim rivalima na domaćem terenu. FMP će ugostiti Crvenu zvezdu, a Mega će igrati sa Partizanom.

(Telegraf.rs)

Video: Topić nokautiran na meču sa Borcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA