Vreme čitanja: oko 1 min.

Brutalan napad na američku košarkašicu u Poljskoj: Završila sa povredama glave, napadač uhapšen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se dogodilo tokom noćnog izlaska u Gdanjsku

  • 0
Mikajla Kauling Foto: David Dennis/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Strašne vesti dolaze iz regiona Gdanjska. Američka košarkašica koja nastupa za Arku iz Gdinje, Mikajla Kauling doživela je povrede glave nakon što je napadnuta tokom izlaska pišu poljski mediji.

Sve se dogodilo nakon utakmice između poljske ekipe i švajcarskog Friburga u FIBA Evrokupu za dame, a koji je pripao domaćem sastavu rezultatom 77:47.

Kako piše portal Trojmiasto.pl, nesrećna košarkašica napadnuta je od strane obezbeđenja jednog kluba, a neimenovani čovek naneo joj je povrede glave zbog kojih je završila u bolnici.

Policija je odmah raspisala potragu za napadačem, koji je vrlo brzo i uhapšen u okolini Gdanjska. Kako se navodi, Mikajli je razbijena očna duplja zbog čega će morati neko vreme da pauzira sa košarkaških terena.

- Policija je tokom 19. oktobra primila prijavu tokom večeri da se u jednom klubu u Sredomešću desio napad na 27-godišnju žensku osobu, koja je pogođena u glavu nekoliko puta od strane nepozntog napadača. Službenici su odmah izaši na slučaj, ispitali svedoke i pregledali snimke sa nadzornih kamera. Dan kasnije u 13.00 časova, policija je uhapsila 48-godišnjaka osumnjičenog da je naneo povrede. On je već ranije bio osuđivan za slična dela, tako da će mu se suditi po recividizmu. Osumnjičeni će biti ispitan od strane istražnih organa. Njemu sleduje potencijalna kazna od 7,5 godina iza rešetaka - rekla je Magdalena Ciska, portparol Policijske uprave grada Gdanjska.

Vrlo brzo se oglasio i klub, koji je osudio napad na svoju košarkašicu i tražio odlučnu reakciju nadležnih.

- Klub se protivi svakoj vrsti agresije i iskazuje veliko žaljenje za navedenu situaciju. Daćemo sve od sebe da se pobrinemo za našu košarkašicu, kako legalno, tako i u smislu oporavka - piše Arka iz Gdinje.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović: Uvek je teško izgubiti pred svojim navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA