≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porzingis u Njujorku dočekan kao neprijatelj: Fanovi ga vređali posle "laktanja", on im sasuo 30 poena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Motivisan je bio Letonac protiv bivšeg kluba

  • 0
Kristaps Porzingis i Ajzea Hartenštajn Foto: Printskrin / NBA ESPN

Drugog dana nove sezone NBA lige odigran je veliki broj utakmica, a osim srpskog trenera Darka Rajakovića, Luke Dončića i debija Viktora Vembanjame, pažnju je privukao i nastup Kristapsa Porzingis.

Tokom leta u trejdu tri ekipe Letonac je sa pikovima prosleđen iz Vašingtona u Boston Seltikse, Markus Smart je otišao u Grizlise, dok su Vizardsi dobili tri igrača plus pika. Deluje da je ekipa iz Masačusetsa sjajno prošla posle prvog meča svog novog centra.

Porzingis je ubacio 30 poena, uhvatio 8 lopti i 4 puta izblokirao rivala, pa je uz Džejson Tejtuma (34 poena i 11 skokova) bio najbolji pojedinac i najzaslužniji igrač za trijumf protiv Njujork Niksa 108:104 u "Medison Skver Gardenu".

Letonac je prvi meč u novoj opremi dakle odigrao u dvorani u kojoj je proveo prve četiri NBA godine i protiv ekipe koja ga je draftovala sa četvrte pozicije 2015. godine. A doček i nije bio najbolji.

Nakon jednog duela da Ajzeom Hartenštajnom Porzingis je laktom po licu udario protivnika, čini se bez namere ali posle malo žustrije reakcije. Rival je ostao na parketu, a sa tribina je do kraja duela dobio salvu uvreda. Mada deluje da ga je to motivisalo, pošto je u finišu duela vezao devet poena.

Ujedno on je postavio i novi rekord na debiju za Seltikse, oborivši skor Dominika Vilkinsa koji je svojevremeno ubacio 25.

(Telegraf.rs)

Video: Smart je mislio da će postići lake poene, ali se onda pojavio Bogdan: Niotkuda mu je zalepio blokadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA