≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujošević o uspehu Srbije i pogledu na OI u Parizu: "Ako neki ne budu samo čašćavali svojim prisustvom..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši trener Partizana smatra da Orlovi onda imaju velike šanse za uspeh

  • 1
Beogradska kosarkaska klinika Dusan Ivkovic odrzava se Hali sportova Ranko Zeravica Foto: ATA Images

Košarkaška reprezentacija Srbije na nedavno završenom Mundobasketu stigla je do srebrne medalje nakon poraza od Nemačke u velikom finalu odigranom u "Mall of Asia Areni" u Manili, na Filipinima.

Mnogo se govorilo o ovom uspehu Srbije, mnogi su bili i iznenađeni, a sve je prokomentarisao i nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević.

On je pored govora o dobrim partijama Orlova istakao za "Vijesti" da to nije rezultat sistema, niti garancija uspeha u budućnosti. Ipak, posebno se osvrnuo na Olimpijske igre u Parizu narednog leta.

Tamo se očekuje da Srbija zaigra možda i u najjačem mogućem sastavu, a da li će to biti dobro? Evo šta kaže Duško.

- Srbija je funkcionisala maksimalno timski, napravila sjajan rezultat. Ogroman uspeh. Niti je rezultat sistema, niti garancija da će stizati uspesi u budućnosti. Ali, taj uspeh podiže interes za košarku, podiže interes klinaca da se time bave. Mislim da će obavezati da reprezentacija bude kompletna na Olimpijadi. Veće je takmičenje, dolazi se iz dobre atmosfere. Kritike igrača, koji su otkazali, bile su umerene, ostavile prostora da se nastavi saradnja sa njima. Ako na ovu ekipu, koja se ovako borila dođu još neki igrači koji iz različitih razloga nisu mogli da prisustvuju, a ako dođu da se bore, kao što su se ovi borili, a ne da čašćavaju svojim prisustvom, onda imaju šansu - poručio je Vujošević za "Vijesti".

(Telegraf.rs)

Video: Iznenađenje na treningu Partizana pred derbi: Supruga Danila Anđušića na novom radnom zadatku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    27. oktobar 2023 | 13:02

    Zasto ova persona nije zabranjena kod nas? Jedan od vecih Srbomrzaca,nek se vrati u svoju Duklju ili u federaciju. A i vi grobari mi niste jasni,covek vaa ojadio,ugrobario,tuzio,naplatio se i vi ga jos dizete u nebesa? Pa mi smo jednog Piksija oterali sa Marakane jer nam je navukao bedu na vrat,a vi zarad nekih rezultata ovog i dalje velicate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA