Vreme čitanja: oko 1 min.

Danilović za španske medije: "Očekujem Jokića u timu na OI, ne sećam zbog čega nisam pričao sa Đorđevićem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki intervju predsednika KSS

  • 3
Predrag Danilović Foto: MN PRess

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je u intervjuu za španski "Relevo" je govorio o svojoj karijeri, ali i Olimpijskim igrama koje očekuju Srbiju za manje od godinu dana.

Usled velikog uspeha na Mundobasketu na Filipinima sa optimizmom nekadašnja košarkaška zvezda gleda na budućnost, a veruje i da će Nikola Jokić nastupati na OI.

- Ne samo zato što smo osvojili srebro na Svetskom kupu i to sa timom bez igrača poput Micića, Jokića ili Kalinića, već i zbog generacije talenata iz mlađih kategorija koje isplivavaju na površinu i čine nas optimističnim. Zbog igrača kao što je Topić, koji imaju veliki potencijal. Očekujemo Jokića kao i sve ostale. Mislim da imamo sjajnu priliku.

Govoreći o svojoj karijeri Danilović je istakao da nikada nije imao ponudu iz Španije, a govorio je i o tome koji trener mu je bio omiljen.

- Duško Vujošević mi je odgovarao dosta, ali sam igrao i za najbolje: Željka Obradovića, Etorea Mesinu, Peta Rajlija. Pomogli su mi dosta da se formiram kao ličnost.

Sa Partizanom je 1992. godine osvojio čuvenu titulu prvaka Evrope, ali interesantno je da nije razgovarao sa Aleksandrom Đorđevićem.

- Osvojili smo zajedno Evroligu, ali tada nismo pričali. Neko vreme nismo razgovarali. Bio mi je dobar prijatelj i kasnije opet postao. Imam dobar odnos sa njim, ali tokom te godine uopšte nismo pričali. Ne sećam se zbog čega, bili smo mladi i verovatno je razlog bila neka glupost - rekao je Danilović.

(Telegraf.rs)

Video: Bolić šutira bacanja, Danilović ga gleda i dobacuje mu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. oktobar 2023 | 16:44

    Samo da se opet ne desi neka ujdurma zovnu Jokića a onda nekom klikne da se pozove i Teo da bi koncepcija igre išla preko njega.

  • lele

    27. oktobar 2023 | 18:08

    Napolje i saveza..nista sisi uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA