≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rajaković i Toronto "pokradeni": NBA liga priznala grešku sudija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo im ne donosi pobedu...

  • 0
Darko Rajaković Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković, srpski stručnjak koji vodi Toronto Reptorse od ove sezone, imao je sjajnu priliku da započne svoju karijeru kao glavni trener s dve pobede u prva dva meča.

Međutim, Raptorsi su poraženi u Čikagu rezultatom 104:103 nakon neizvesnog završetka i produžetka, u kojem je presudila trojka Aleksa Karusa.

NBA je objavila izveštaj o sudijskim odlukama u poslednja dva minuta koje su direktno uticale na ishod meča i dinamiku igre na terenu.

Nedosuđen je faul nad igračem Bulsa Demarom Derozanom tokom njegovog šuta, a suđen je faul na drugoj strani i pružena mu je prilika da izjednači rezultat iz slobodnih bacanja.

Faul Pascala Siakama u napadu u poslednjim sekundama ocenjen je kao netačan jer nije pomerio beka Bullsa, Aleksa Karusa.

Iako izvještaj pokazuje da su se ova dva igrača susrela tokom njegovog pokušaja prodora, ističe se da je došlo do samo blagog kontakta i Sijakam se brzo povukao.

- Karuso nije pomeren sa svoje odbrambene pozicije kao rezultat bilo kakvog nezakonitog kontakta Sijakama - navodi se u izveštaju.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA