≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Jokić igrao kao od šale protiv Pokua i Vase: Nikola ubacio 28 poena uz moćan dabl-dabl, Denver ostao perfektan

Vreme čitanja: oko 8 min.

Nova odlična partija najboljeg srpskog košarkaša

  • 10
Nikola Jokić Foto: Tanjug - AP

Ne može se preko Nikole Jokića! Ponovo se najbolji srpski košarkaš istakao i to u srpskom derbiju u NBA ligi protiv Vase Micića i Alekseja Pokuševskog, dominirao je i demolirao zajedno sa svojim Denver Nagetsima ekipu Oklahome, te tako ostao perfektan na startu nove sezone "preko bare" - 95:128!

Gledali smo utakmicu koja je konstantno bila jednosmerna u korist Denver Nagetsa. Jednostavno čitava petorka Oklahoma siti Tandera nije mogla da zaustavi Nikolu Jokića, koji je postizao poene, hvatao skokove, delio asistencije, ali je i gubio lopte. Sve u svemu, imalo ga je svuda večeras.

Na kraju je meč završio sa dabl-dablom, pošto nije stigao da sakupi 10 ili više podeljenih lopti. Postigao je 28 poena, uhvatio je 14 skokova i podelio pet asistencija. Iz igre je imao 12/16, pri čemu je za dva šutirao 11/14, za tri je imao 1/2, dok je sa penala stigao do 3/3.

Na meču su nastupila i preostala dva srpska košarkaša, ali su Vasa Micić i Aleksej Pokuševski bili daleko inferiorniji. I dok je bivši igrač Efesa stigao da se upiše sa dva poena i tri asistencije, naš Poku je stao na samo jednom skoku, jednom poenu i jednoj blokadi.

Meč je krenuo ubedljivim vođstvom Denvera koje je Oklahoma tek na trenutke uspevala da smanji. Međutim, razlika je konstantno klizila oko granice od 10 poena, a u drugom kvartalu su Nagetsi kada je Jokić ponovo došao na parket otišli na skoro 20 poena prednosti. Tačnije, imali su 17 poena na velikom odmoru.

Ni treća deonica nije donela neke velike promene. Zapravo, Denver je samo nastavio da gazi nesrećnu Oklahomu i zbog toga u poslednjoj četvrtini nismo ni gledali startere na terenu. Izveli su i jedni i drugi svoje zvezde van, a ušli su Vasa Micić i Aleksej Pokuševski na teren za Tandere i oni su bili u fokusu i mogli su da se pokažu i dokažu na velikoj sceni.

Nije im baš išlo, bilo je tu dosta grešaka, pa je očigledno da Vasi i Pokuu treba još malo vremena da konačno "kliknu" i pokažu još bolje partije u NBA ligi.

Tok meča ste mogli da pratite na Telegraf Sportu.

Aleksej Pokuševski Foto: Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Oklahoma siti Tander - Denver Nagets 95:128 (23:34, 28:35, 24:28, 20:31)

UŽIVO TOK MEČA

IV ČETVRTINA

12. minut (95:128) - Revija promašaja u poslednja tri minuta. Jasno je svima kao dan da je Denver pobednik, pa je opao i ritam meča. Dakle, prvi poraz za Oklahomu, a treći trijumf za Denver.

9. minut (93:123) - Poslednjih šest minuta je samo revijalno. Pitanje je kojom će razlikom biti okončan ovaj meč. Votson, Stroter nastavljaju da demoliraju Oklahomu, a Men je uspeo da doda dva poena za tim  Tandera. Ide pogodak Krišćana Brauna. Malo sada pokušava da se vrati i Oklahoma, poentira preko Dijenga i Mana.

6. minut (82:113) - Promašaj Vase Micića na šutu za tri poena. Blokada Vase Micića nad Braunom. Ali potom i izgubljena lopta. Marej je dodao dva poena. Pokuševski je fauliran. Imao je bacanja, pogodio je samo jedno. Votson ne pogađa trojku... Sada već lagan ritam i ispucavanje na obe strane. Poeni Krišćana Brauna. Potom poentira Votson, a posle promašaja se ide na tajmaut Melouna na oko šest minuta do kraja.

3. minut (79:107) - Sada igraju i Vasa i Pokuševski. Skoro svi starteri su na klupama, što je i logično ako pogledamo rezultat. Pokuševski je za to vreme izgubio loptu, a Vasa došao do asistencije i faula nad Krišćanom Braunom. Ovaj je ubacio oba penala.

Nikola Jokić Foto: Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

III ČETVRTINA

12. minut (75:97) - Dva poena Dijenga posle minuta odmora Denvera. Jokić je sada asistent Votsonu za koš, a Ajzeja Džo je konačno nešto uradio večeras i postigao trojku na 7. asistenciju Šaja. Jokić je sada uhvatio 14. skok, pa izgubio loptu. Neće mu se pomeriti indeks. Izašao je na klupu odmah posle toga. Ušao je Nađi umesto njega. Džekson zakucava iz ukradene lopte. Džamal je sada promašio trojku i to je to za ovu četvrtinu.

9. minut (70:93) - Demoliraju sada Nagetsi nesrećnu Oklahomu. Trojka Portera Džuniora. Idu još dva poena Denvera preko Gordona. Jokić je pre toga uhvatio 11. skok. Sada faul Jokića. Denver ima 36:17 u skokovima?! Kakva cigla Lugenca Dorta na šutu za tri... Katastrofalan šut. Onda i faul Votsona, šutiraće Vigins dva penala i promašiće prvi. KCP ubacuje prvu trojku, +25... Gildžes-Aleksander dodaje dva poena, ali neće to mnogo da pomogne Oklahomi.

6. minut (67:85) - Jokić je na 28 poena, Marej je pogodio trojku, potom dva poena dodaje i Gordon. I idemo na tajmaut Oklahome. Dort iz minuta odmora poentira, dodao je na drugoj strani Marej dva poena, a Jokić je uhvatio deseti skok nakon promašaja mladog Četa Holmgrena. Idu nova tri poena Portera Džuniora, ali Gidi ne vraća to. Jokić gubi loptu.

3. minut (59:75) - Nastavljamo, Jokić postiže prve poene i u drugom poluvremenu. Onda idu novi... A na drugoj strani Vilijams, Holmgren, Dort i Gildžes-Aleksander malo vraćaju život Oklahomi. Sudije su sada gledale i da li je faul u napadu Jokića nameran, ali ostaju pri odluci da nije.

Džamal Marej Foto: Tanjug - AP

II ČETVRTINA

12. minut (51:69) - Krišćan Braun je pogodio oba penala, Marej je došao do lopte. Promašaj istog igrača na drugoj strani, onda novi skok u napadu za Denver, Gordon pogađa. Jak faul nad mladim Četom, a on pogađa oba bacanja. Jokić cepa Oklahomu na sitne komade. Trojka! Ide kontra, onda je promašio Koldvel-Poup. Potom još dva poena Jokića, koji je na 20 poena! U poslednjem minutu Holmgren daje dvojku, te Jokić još dva poena i staje na 22 za poluvreme!

9. minut (47:58) - Jokić ne pogađa sa pola terena, potom Micić gubi loptu. Koldvel-Poup je pogodio za dva poena, onda idu poeni Vilijamsa, potom trojka Portera Džuniora. Čet Holmgren sada nesrećno promašuje, ide osmi skok Jokića. Dobra odbrana Vase Micića. Onda skandalozan šut Oklahome preko Džoa. Fauliran je Jokić. Oba bacanja je pogodio. Vigins je dodao dva poena za Tandere, potom ide novi flouter Jokića za 13. poen. Sada će Gildžes-Aleksander na liniju slobodnih bacanja. Jokić najlaganiji potom sa druge strane, pošto je Šaj pogodio oba penala. Čet Holmgren sa teškim promašajem...

6. minut (41:47) - Posle poena Džamala Mareja stiže i tajmaut Denvera. Iz minuta odmora, Jokić ulazi na teren, a Volas je pogodio. Potom i Votson zakucava, dok Čet Holmgren nastavlja da dominira.Vasa je promašio trojku! Čet Holmgren je poentirao i to na dodavanje Micića! Onda ide faul Džoa nad Kaldvelom-Poupom. Pogodio je oba košarkaš Denvera. I Vilijams se brzo upisao.

3. minut (31:41) - Efikasno je i na startu druge četvrtine. Sada Porter i Braun predvode Denver po poenima dok na drugoj strani dominiraju Valas i Vilijams. Izašao je Pokuševski, a ušao je naš Vasa Micić na teren. Sva trojica srpskih košarkaša su u jednom momentu bili na terenu u ovom meču! Sjajno!

Nikola Jokić, Denver Nagets Foto: Tanjug / AP

I ČETVRTINA

12. minut (23:34) - Braun je sada ugurao Pokuševskog i pogodio. Promašaj Gidija, pa skok, pa promašaj Šaja. Sada Denver ide u novi napad. Koldvel-Poup je promašio trojku iz ćoška, onda dva skoka Jokića u jednom napadu i novi poeni. Gidi je kratak, lopta će na kraju ostati za Tandere. Inače, u statistici na sajtu NBA lige velika greška, Votson je postigao poene koji nisu upisani! Nadamo se da će na vreme "prispali" zapisničari ispraviti ovu grešku. Nađi je napravio prekršaj nad Gildžes-Aleksanderom za dva bacanja. Nikola je u međuvremenu izašao iz igre. Kakva blokada Pejtona Votsona, zakucao je Šaja u tribine. Eron Vigins na kraju poentira. Ispravljena greška zapisničara... I trojka Džeksona za kraj. Jokić ima devet poena i sedam skokova.

9. minut (20:27) - Jokić je izblokiran od strane Dorta. Potom maši Gildžes-Aleksander, Porter se upisuje sa distance, Holmgren promašuje, da bi Jokić pogodio uz faul, a realizovao je i penal. Neverovatni Jokić potom hvata skok posle svog promašaja i pogađa i već ima devet poena. Onda ide koš Četa Holmgrena na dodavanje Šaja... Porter Džunior pogađa sa poludistance posle promašaja Koldvel-Poupa. Onda ide i koš Džoša Gidija, baš dosta poena u ovim mometnima. Jokićeva izgubljena lopta, iz toga idu poeni Lugenca Dorta i faul Džeksona. Imaće i bacanje, ali posle tajmauta Denvera. Ušao je Pokuševski na teren! I odmah napravio faul. A pre toga je Lugenc Dort pogodio bacanje. Hodžson je pgodoio na asistenciju Jokića. Idu poeni Gidija. Ne pogađa Braun, bila bi to asistencija Jokića... Nema koša Gildžesa-Aleksandera.

6. minut (11:15) - Postiže još dva poena Porter Džunior. Došao je do koša Marej, a onda je Džoš Gidi uspeo da protrči do kraja. Gordon pogađa uz prekršaj Gildžes-Aleksandera. Idemo na prvi tajmaut na utakmici. Promašio je dodatno slobodno bacanje Gordon. Uhvatio je skok Porter, ali je promašio trojku. Na kraju Jokić skida promašaj Gidija, odmah potom poeni Mareja iz kontre. Šaj promašuje, a onda težak promašaj Gordona na šutu za tri poena. Lugenc Dort je izborio dva bacanja zbog faula Jokića. Pogodio je oba.

3. minut (7:7) - Jokić moćno kreće u ovaj meč, pošto je postigao prva dva koša za Denver. Sa druge strane uzvraća Čet Holmgren sa pet vezanih poena. I Porter Džunior se upisuje u ovaj meč, a Nikola je već uhvatio i tri skoka, jedan ofanzivni i dva defanzivna. Gordon upisuje i dva bacanja. Postiže dva poena i Holmgren.

KOMENTAR PRE MEČA

Nema sumnje da nas čeka krajnje neizvestan duel do samog kraja. I jedni i drugi su otvorili NBA sezonu sa dve pobede, a srpski košarkaši imali su zapažene učinke. Uz to je Vasa Micić postigao i svoje prve poene "preko bare".

Jokić je na prošlom meču protiv Memfisa imao 22 poena uz 12 skokova, dok je na susretu sa Lejkersima upisao 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija, tako da nema sumnje da će biti motivisan da nastavi sa dobrim partijama.

Denver je do sada savladao baš Grizlise i Lejkerse, dok je Oklahoma slavila nad Klivlendom i Čikagom. S

STARTNE POSTAVE

Oklahoma siti Tander: Dort, Gidi, Gildžes-Aleksander, Holmgren, Vilijams

Denver Nagets: Koldvel-Poup, Gordon, Jokić, Marej, Porter

(Telegraf.rs)

Video: Prvi poeni Vasilija Micića u NBA ligi: Pogledajte kako je Srbin zapalio mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA