≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o večitom derbiju Partizana i Zvezde: Ko sudi, kome se daju veće šanse, ko propušta meč i gde je prenos

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi spektakl u Areni

  • 4
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto-kolaž: Marko Jovanović, MN PRESS Nebojša Paraušić/Ivica Veselinović

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 20 sati u "Štark Areni" igraju novi večiti derbi u okviru 5. kola ABA lige.

"Crveno-beli" posle četiri kola u regionalnom takmičenju imaju sve četiri pobede, dok je Partizan zabeležio tri trijumfa i jedan poraz. Ipak, ono što sledi jeste večiti derbi u ABA ligi koji dolazi odmah posle duela dva tima u Evroligi

Crno-beli su u ABA ligi doživeli iznenađujući poraz od Mege, ali su onda u Evroligi uspeli da se konsoliduju i, uz dosta muke, u poslednjim momentima prelome meč i dođu do pobede nad Zvezdom, i to, na krilima odličnog Alekse Avramovića. Sa druge strane, iza crveno-belih je promena trenera, a Janis Sferopulos startovao je pobdom nad FMP-om, a onda je usledio poraz od Partizana.

Ni jednoj ni drugoj ekipi ne manjka motiva za večerašnji meč.

Ko sudi?

Pravdu u ovom duelu će deliti trojica sudija, Slovenac, Hrvat i Srbin. Glavni sudija će biti Matej Boltauzer, pratiće ga Tomislav Hordov i Uroš Nikolić.

Tomislav Hordov, Matej Boltauzer, Mario Majkić Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Šta kažu kladionice?

Shodno svemu viđenom kladionice daju prednost crno-belima pred novi duel koji se igra pred njihovim navijačima. Tako, objavljene su i kvote. Na trijumf Partizana kvota je 1.51 - 1.70, a na trijumf crveno-belih kvota se kreće od 2.20 do 2,70.

Zdravstveno stanje

U timu Partizana neće biti Kevina Pantera koji se povredio tokom evroligaškog duela sa Zvezdom. Prema prvim prognozama kapiten crno-belih je doživeo povredu zadnje lože. On će pauzirati barem dve nedelje. Takođe, povređen je i Mateuš Ponitka. Od dolaska među crno-bele Poljak se nije naigrao košarke. Sada muku muči sa ramenom, pa će na svoj prvi zvanični meč morati još da sačeka.

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, od ranije je povređen kapiten Branko Lazić. On se povredio u duelu sa FMP-om. Takođe, u timu neće bniti ni Nemanje Nedovića, a najverovatnije ni Adama Hange.

Tako jasno je da će oba tma ovaj meč ighrati u skraćenoj rotaciji što je prilika za ostale igrače da preuzmu odgovornost i daju svoj doprinos timu.

Video: Veče koje nikad nećemo zaboraviti, trijumf je psihološki važan: Obradović posle pobede

Reč trenera

Željko Obradović očekuje da će i današnja utakmica biti teška.

- Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i danas. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije je da svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili naši navijači u evroligaškoj utakmici - istakao je Obradović.Sa druge strane, trenercrveno-belih Janis Sferopulos izjavio je da će dati sve od sebe i da njegov tim mora da izvuče zaključke iz duela u Evroligi.

- Po drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna. Daćemo sve od sebe, jer nam je i ova utakmica jako važna - rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Ko će pobediti u košarkaškom Večitom derbiju: Partizan - Zvezda?

Glasajte

Gde gledati

Prenos utakmice uživo obezbeđen je od strane Arene Sport 1 Premium.

(Telegraf.rs)

Video: "Optimista sam, imali smo samo tri treninga! Mnogo je pozitivnih stvari": Sferopulos posle poraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA