≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić se uključio u formiranje profesionalne košarkaške lige Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi se zaokret u srpskoj košarci

  • 2
grujin Foto: KLS

Svetislav Pešić je dao maksimalnu podršku stvaranju Profesionalne košarkaške lige Srbije od sezone 2025/26, kaže Aleksandar Grujin, direktor KLS.

- Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone – ističe Grujin.

Direktor KLS naglašava da je za KLS interes reprezentacije uvek bio prioritet, tako je i ovog puta kad predstoje Olimpijske igre. O razgovorima povodom lige koja bi trebalo da se formira za dve godine je rekao:

- Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu – kaže Grujin.

Ideja je, naglašava, naišla na punu podršku selektora Pešića.

- Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige – naveo je Grujin.

(Telegraf.rs)

Video: Direktor KLS bez odgovora na to zašto se nisu pojavili predstavnici Partizana. To je pitanje za njih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    30. oktobar 2023 | 11:37

    necete uvuci partizan u tu vasu zamku..dobili bi isto kao i u fudbalu,,zna se ko MORA biti prvak..ovako vi tamo igrajte i tamo vam je mjesto..partizan ce u evropu medju svoje medju velikane..boranija sa boranijom..velikani sa velikanima jasno ko dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA