≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelski klubovi se povukli iz ovog košarkaškog takmičenja!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodrživa situacija za tri ekipe uticala na konačnu odluku

  • 0
Hapoel Galil Elion Foto: Eibner-Pressefoto/Bert Harzer / imago sportfotodienst / Profimedia

Makabi i Hapoel iz Tel Aviva, kao i Hapoel iz Jerusalima su uprkos ratu u Izraelu odlučili da nastave svoj put kroz Evroligu, Evrokup i FIBA Ligu šampiona, ali to ne važi za tri ekipe koje se takmiče u FIBA Evropa kupu.

Bnei Herzilija, Nes Ziona i Hapoel Galil Elion zvanično su odlučili da se povuku, dan nakon što su objavljeni novi termini njihovih odloženih utakmica.

Usled situacije u državi i ne baš održive finansijske situacije za ova tri kluba kada je u pitanju potencijalno održavanje mečeva u inostranstvu.

Osim toga ni trenutni uslovi koje bi im Kipar, kao privremeno utočište potencijalno pružio, nisu baš održivi jer bi prema pravilima oni mogli da dođu dan pre zakazane utakmice i bili prinuđeni da odu dan posle.

U zajedničkom saopštenju ističu da su uprkos dogovoru sa ministrom sporta naišli na prepreku u vidu FIBA koja navodno nije uložila dovoljno napora kako bi pronašla pravo rešenje. Dodaju da im je žao navijača kojima je i upućeno izvinjenje uz nadu da će se u skorije vreme vratiti u Izrael i igrati košarku u normalnim uslovima.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta misle navijači Makabija o Partizanu? Bolji su tim, a imaju i Obradovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA