Vreme čitanja: oko 1 min.

Real osvojio titulu u Evroligi i zabeležio gubitak od skoro 28 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatne brojke

  • 2
KK Real Madrid Foto: Juan Carlos GarcĂ­A Mate / Zuma Press / Profimedia

Već godinama se priča kako je košarka za većinu klubova neprofitabilan sport. A prošlogodišnju sezonu Real Madrida u kojoj je osvojio titulu Evrolige, a na kraju završio sa podebelim minusom na računu, mnogi će uzeti kao reper da potvrde rečeno.

Naime, iako je četa iz Madrida na Fajnal foru u Kaunasu stigla do novog trofeja, na kraju je morala da broji koliko je evropskih novčanica utrošila kako bi došla do tog uspeha, a suma nije mala.

Zapravo, Real se suočio na kraju prošle sezone sa gubicima od čak 27,8 miliona evra prenosi Eurohoops izveštaj "2Playbooka". Barselona je navodno prošla još gore, pošto je bila u minusu od čak 56,6 miliona evra.

Iako je Real zaradio rekordnih 22 miliona evra na račun ulaznica i sponzora, morao je i da potroši mnogo više na plate i premije igrača. Mada je predsednik Florentino Perez oštro zahtevao da se troškovi smanje ove sezone, baš kao što je to uradila Barselona, Los Blankosi to nisu uradili.

Rezultati su za sada i više nego dobri za Real ove sezone, ali je pitanje da li će i dalje Kraljevići uspeti da otplate barem deo onoga što će potrošiti ove takmičarske godine.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi poeni Vasilija Micića u NBA ligi: Pogledajte kako je Srbin zapalio mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    30. oktobar 2023 | 16:28

    Osvojice jos jednu titulu prvaka Evrope,napravice jos 28 miliona manjka u kasi Reala,Perez opet nece biti zadovoljan na kraju sezone...🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA