Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksa Avramović: "Rutinski smo pobedili Zvezdu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plejmejker crno-belih kaže da je njegov tim imao punu kontrolu utakmice

  • 17

Aleksa Avramović je ponovo imao odličnu utakmicu u večitom derbiju i ponovo je dao doprinos u pobedi Partizana nad Zvezdom, ovoga puta u ABA ligi.

Crno-beli su slavili sa 98:87, a Aleksa ističe da je ekipa rutinski došla do pobede i da je kontrolisala meč sve vreme.

- Mnogo bitniji, velika pobeda, vratili smo se na pravi kolosek i u Evroligi ovom pobedom protiv njih i u ABA ligi, na najteži mogući način, jer derbi nosi posebnu draž. Kontrolisali smo meč od prvog momenta, Zvezda je najviše prišla na šest razlike posle trojke Teodosića. Posle smo imali pametne odluke u napadu, jer smo spuštali lopte na Frenka, koji je rešavao lako mis meč situacije i uvodio ih u probleme sa faulovima i na kraju smo rutinski priveli meč kraju. Srećni smo i zadovoljni, idemo dalje - rekao je Avramović.

Novinare je interesovalo koliko im je nedostajao kapiten Kevin Panter.

- Naravno, teško nam je ne samo bez Kevina, već i bez Mateuša i ko god da nije tu, moramo da nađemo ekstra motivaciju da povučemo, tu su danas bili Frenk, Pi Džej, Trifa, Jare, Zek je pogodio bitan šut - poručio je Aleksa, kome su novinari sugerisali da je i on dao doprinos.

- Ja sam imao i dobrih i loših stvari, ali napravio sam i dobro.

Nije želeo da otkriva o čemu su on i Nedović pričali na kraju meča, kada su se nasmejali i srdačno pričali.

- Ma ne, to su neke interne stvari.

Za Kaminskog i Doužera kaže da su se odlično privikli na novu sredinu.

- Oni su ljudi sa NBA iskustvom, znate i vi ko su oni, nekad treba da se priviknu na novu situaciju, dolaze u inostranstvo, oni su strašni igrači, tek će nam pomagati, ukopili su se, bitno je da imamo dobre ljude. 

Kada je psihološka priprema u pitanju, Aleksa ističe da tu nema mnogo filozofije.

- Ma nema tu psihološki aspekt, idemo svaku utakmicu, pobedimo ili izgubimo, da damo maksimum, to nam je najvažnije. Imamo šansu protiv svake ekipe u Evropi da pobedimo ako nam je glava podešena na pravu razinu da igramo disciplinovano u odbrani. Sve zavisi od nas, svaki meč možemo da pobedimo.

Otkrio je i da li se čuo sa Matijasom Lesorom.

- Nismo se čuli, samo mi je poslao poruku posle kad je postao MVP rekao je da moramo svaki dan da se čujemo, sad sam nagrabusio. Mi smo svi porodica, čuli smo se sa svima iz prošle godine, imamo pravu atmosferu, baš mi je čast što sam ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Obradovićev šou na konferenciji: Reći ću igračima da se više ne kockaju i da ne igraju na klackalicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA