≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos otkrio šta je ključ poraza Zvezde u derbiju: "Moraćemo na ovome da radimo, ja sam kriv za to"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos stavio akcenat na lošoj odbrani svog tima

  • 7

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos istakao je posle poraza svoje ekipe u večitom derbiju od 98:87 da je odbrana presudila i da će njegov tim morati da radi na tome u narednom periodu.

- Pokušali smo da se borimo, da popravimo igru u odnosu na prošli meč. Počeli smo dobro i upravljali smo mečom kako smo hteli. Prvu četvrtinu smo igrali dobro u napadu, sa dobrim napadom. Ipak, početkom druge deonice smo izgubili koncentraciju, dozvolili smo protivniku da postigne lake poene. Dozvolili smo protivniku da krene drugo poluvreme sa dvocifrenom prednošću. Borili smo se do kraja meča, došli smo do -6, ali nismo uspeli da istupimo.

- Utisak utakmice je kada postigneš 87 poena protiv veoma dobrog tima i izgubiš meč to je zbog odbrane, tako da moramo na njoj da radimo. Ovo je tranzicioni period, da se prebace sa jedne na drugu trenersku filozofiju. Izgubili smo mnogo zbog loše komunikacije u nekim momentima. Sad sam siguran da je glavni problem loša odbrana, kao i nekonstantnost tokom cele utakmice - počeo je Sferopulos.

Teško je dobiti isti tim dva puta od istog tima ali i izgubiti - bilo je prvo pitanje koje je Sferopulos dobio.

- Nismo zadovoljni i to je očigledno, nismo igrali dobru odbranu. Ja sam odgovoran za ovo i prihvatam odgovornost. Reakcija je bolja nego u prvoj utakmici, imali smo dobar start, ali smo izgubili koncentraciju. Za mene je bitno da tim ima pobednički mentalitet - objasio je trener Zvezde.

Upitan je i o minutaži za Bolomboja, koji je i pored dobre partije dobio manje minuta na parketu, a trener je istakao da je to bila njegova odluka, i da nije bilo problema sa povredom.

- Ne, moja odluka. Majk je bio dobar, pa sam ga stavio da igra više. Isto se desilo prošlu utakmicu kada je bila obrnuta situacija - jasan je bio Janis Sferopulos.

Novinare je interesovalo i kakva je situacija sa povredom Adama Hange, koji nije bio na parketu.

- Hanga je imao udarac koleno o koleno, ceo medicinski tim je okrenut njemu da se vrati što pre na teren - objasnio je grčki trener.

Na kraju je pričao i o plejmejkerima i njihovoj igri.

- Moram da pričam o Teu i Šabazu i njihovom kvalitetu. Jago je nešto mlađi, prvi put je na ovom nivou i trebaće mu vremena da se prilagodi. Prethodnu utakmicu je bio bolji nego ovu, što znači da mora da popravi svoju pripremu za meč. Za ovaj nivo je bitno da kada ga protivnik zaustavi da nađe neko rešenje. To je iskustvo i sada ga stiče. Tu je da nam pomogne, ima dobar potencijal. Jedan je od najboljih igrača bio prošle godine, bio je MVP i verujem da će još da raste. O Šabazu i Teu nema potrebe da pričam - zaključio je Sferopulos.

(Telegraf.rs)

Video: Luda proslava koša Zeka Ledeja: Posle trojke krenuo da se "suklja" po parketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    30. oktobar 2023 | 23:01

    Ovaj nije normalan??? Pa Majk je ubedljivo najgori igrac, svaki napad ostaje na beka i tako proslavio Kaminskog, covek zalutao na terenu. Gori trener je od Ivanovica, imamo oci ne znam sta nam ovo prica?!

  • 5

    30. oktobar 2023 | 23:24

    NEJPIR UOPŠTE NE IGRA ODBRANU,TEODOSIĆ JE BIVŠI IGRAČ,LAZIĆ,LAZAREVIĆ,KUZMIĆ,MITROVIĆ MOGU DA IGRAJU PROTIV KRKE,BORCA ...DRŽIŠ U IGRI TEODOSIĆA KOJI SE JEDVA KREĆE A JAGO TI SEDI NA KLUPI 70 % MEČA.

  • Nanely

    30. oktobar 2023 | 23:05

    Delije, Duško vam je za ovog Bogotac licno..pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA