Vreme čitanja: oko 4 min.

Željko objasnio šta jedino zamera igračima: "To rade velike ekipe i zna da pravi razliku"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Obradović je objasnio kako je Partizan došao do pobede

  • 0
Željko Obradović Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u drugom derbiju ove sezone rezultatom 98:87, po četvrtinama 17:25; 30:11; 25:27; 24:24.

Željko Obradović, trener Partizana je nakon utakmice govorio o tome kako je njegov tim došao do pobede, pa je analizirao igru.

- Posle četiri dana ponovo fantastična atmosfera, hvala svim navijačima. Nije lako igrati u kratkom periodu dva meča protiv istog tima. Tako je žreb napravio i ono što smo probali da napravimo u pauzi je da vidimo ko je zdrav i ko može da igra. Izašli smo na teren sa 11 igrača. Problem imamo i mi i Zvezda i to je važno da imate roster koji može da odgovori svim zahtevima. Putujemo u Vitoriju da igramo sa ekipom, koja takođe ima problema sa povredama, promenjen je trener, pa dva dana posle toga idemo u Split. Večeras je bila odlična utakmica, Zvezda je dobro otvorila, ali mi smo napravili tu glavnu razliku u drugoj četvrtini. Treću smo startovali dobro, ali smo onda počeli da imamo neka individualna rešenja koja mi se ne sviđaju i na kojima moramo da radimo. Svaki put kad smo igrali pametno, poštovali dogovore i igrali strpljivo, igrali smo dobro. Zvezda je uspela da igra u kontranapadu, ali na kraju krajeva smo uspeli da slavimo i čestitam igračima na važnoj pobedi. Ono što me raduje je prijateljska atmosfera između timova na terenu i daj bože da se to nastavi uvek - počeo je Obradović.

Upitan je o mišljenju kakav je utisak na igru, s obzirom na izostanak Kevina Pantera, na šta je on imao reči hvale za svoj tim.

- Raduje me naravno, ako se vidi broj asistencija izuzetno pozitivno. Tome težimo i to radimo na treningu. Da protok lopte bude dobar, da se traži ekstra pas, naši procenti šuta su na onom nivou kao prošle godine kad smo igrali najbolju košarku. To je dobar deo priče, ali nismo uspeli da zaustavimo prodore Zvezde i na tome ćemo insistirati u narednom periodu. Mi takođe imamo odbrambena pravila i kada ne poštujemo to je uvek lak koš. Večeras su igrači umesto poentiranja igrali za druge i to je nešto najlepše kada možeš da se okreneš ka saigraču i zahvališ mu se za to što si zbog njega postao poenter - dodaje Željko.

Imao je samo reči hvale i razumevanja za svoje nove igrače Doužera i Kaminskog.

- Doužer je imao fantastičan broj asistenija i odigrao je odličnu utakmicu. Što se tiče njega setite se kako je Dante izgledao za ovo vreme, sve je to logično treba vremena. Mi smo se skupili, imali smo dve sedmice treninga. Tako si krenuo prijateljske utakmice i onda kreće sezona. On dečko ima kvalitet. On ima ono što se od njega traži to je agresivnost u napadu i da igra odbranu. On može da igra izvanrednu odbranu, kao što ste videli večeras. Ne očekujem da će svaku utakmicu imati isti broj poena i deset asistencija. Bitno je da se on uklapa u filozofiju. Što se Kaminskog tiče slično mogu reći. On ima ogromno iskustvo. Naravno da svaki igrač i kod mene i bilo gde ima vrline i mane. Mi sakrivamo mane i vrline ističemo. Postoje limiti. Ne mogu da očekujem sad... Znam da se poredi Lesor i Kaminski, potpuno drugi igrači. Ne mogu očekivati od njega da radi što je i Lesor prošle godine, kao što Lesor ne može nešto što Frenk može. Priključili smo malog Savu treninzima i baš sam mu rekao, mali ti kada se priključiš timu odmah krenu pobede, moram da ga zadržim - strpljiv je trener Partizana.

Nije bio zadovoljan sa nekoliko situacija kada su njegovi igrači morali da prave faulove, a nisu.

- Bilo je bolje nego na prethodnim utakmicama, ali u prvom poluvremenu su bile dve situacije veoma lake da se prepoznaju da se napravi faul i da se prekine koš i nismo ih iskoristili. Ako pogledate, svaka velika ekipa uvek u pravom trenutku prave faul, ne dozvoljavaju lak koš dok nisu u bonusu. To pravi razliku, kada primite šest poena, a niste morali, to je utakmica. Radimo na tome. Kad igrači shvate oni dignu ruku i kažu "moja". Ne nego je moja... Eto... - zaključio je trofejni stručnjak.

Pored toga, komentarisao je situaciju oko pojačanja, što možete pročitati ovde, a u jednom trenutku je "poludeo" na jedno novinarsko pitanje, što možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Obradovićev šou na konferenciji: Reći ću igračima da se više ne kockaju i da ne igraju na klackalicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA