≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doužer istakao šta je bio ključ pobede: "Bolje smo se ovoga pridržavali na ovom derbiju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je Amerikanac sjajan na ovom derbiju i odlično je odmenio povređenog Kevina Pantera

  • 0

Košarkaš Partizana Pi Džej Doužer odigrao je jednu od najboljih partija ove sezone u dresu Partizana i dao je doprinos sa 12 poena, 8 asistencija i 4 skoka.

Posle meča je rekao da je srećan što su igrači bili fokusirani i da je čak i rezultat lakši nego što je očekivano.

- Koju god utakmicu da igramo tog dana, to je najvažnija utakmica. Ali znali smo da je ova utakmica važna za nas. Teško je pobediti isti tim dva puta zaredom, bez obzira gde se nalazite. Tako da sam srećan što smo izašli fokusirani. Naučili smo iz našeg poraza, koji je bio veliki, i postali smo bolji. Činilo se da je rezultat bio malo lakši nego što smo očekivali.

Istakao je da su se bolje pridržavali taktici u igri na ovom derbiju.

- Samo moramo da ostanemo zajedno. Preživeli smo oluju. Mislim da smo se danas mnogo više pridržavali taktike u igri. Nismo imali previše propusta u odbrani ili napadu. Tako da smo ostali zajedno i osigurali da svaki posed bude iskorišćen.

Pričao je i koliko je teško bez Kevina Pantera.

- To je veliki gubitak za nas. Ali Kevin Panter je Kevin Panter. Niko drugi nije on, i svi moraju biti svoji. Moramo imati mentalitet "sledeći igrač" ali ne pokušavamo da ga zamenimo. Svi moramo biti svoji i pustiti da se sve drugo samo odvija.

Naglasio je Doužer da je njegov tim sada na dobrom putu i da energiju treba iskoristiti za ostatak sezone.

- Da, definitivno. Mislim da različiti timovi zahtevaju različite fokuse i taktike u igri. Ali mislim da je ovo definitivno dobra energija koju možemo preneti na ostatak sezone.

Na kraju je upitan i o tome kako se Kaminski i on prilagođavaju na novu sredinu.

- Mi smo profesionalci. Moramo da se prilagođavamo svaki dan. Moramo postajati bolji svaki dan. Mislim da obojica gledamo naše igre i da smo naši najveći kritičari. Još uvek imamo puno posla. Ima i on puno posla. I nastavićemo da postajemo bolji - zaključio je Doužer.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Avramović posle derbija: Ovaj meč je bio mnogo bitniji nego u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA