≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fenomenalni Nikola Jokić novim tripl-dablom Denveru sačuvao maksimalan skor!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni sjajni Finac nije pomogao rivalu protiv raspoloženog Srbina, i Gordon odigrao odličan meč

  • 12
Nikola Jokić, Denver Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa zadržali su maksimalan učinak i posle četvrte utakmice u NBA sezoni, pošto su samo dan nakon Oklahome porazili i Jutu Džez rezultatom 110:102. Verovatno i sami pretpostavljate ko je bio predvodnik ekipe.

Nikola Jokić je uspeo da izbori novi tripl-dabl učinak pošto je upisao 27 poena (12/16 FG), 11 asistencija i 10 skokova uz najveći +/- učinak u celom timu od +13.

Jedinu prednost tokom utakmice odigrane u "Bol Areni" gosti su imali na samom početku posle pogođenog slobodno bacanja Vokera Keslera i dvojke Tejlena Orton-Takera (3:2). Srpski as je u uvodnim minutima, i generalno tokom prve četvrtine više bio orijentisan na proigravanje svojih saigrača, pa je tako bio kreator tog početnog talasa koševa svog tima.

Već je upisao četiri asistencije kada je pogodio svoj prvi šut za dva, a odmah nakon prvog usledio je i drugi za vođstvo 20:14. Njegovo poentersko uključivanje definitivno je pokrenulo tim koji je ubrzo imao i tri poseda viška, a step-bek trojkom Džamala Mareja na kraju prve deonice i prednost od 31:21.

I pored malog problema sa ličnim greškama u prvom kvartalu, Jokić nije previše vremena proveo na klupi, a sve to nije bitno ni uticalo na razliku sve do poluvremena. Aron Gordon je bio vrlo dobar u poenterskom smislu, dok je Marej uglavnom delio dodavanja, pa su upravo tri i inače najvažnija pojedinca iskreirali vođstvo od 58:45, krunisano prvom trojkom Džokera na 33 sekundi pre kraja poluvremena.

Skorerski je Nikola odlično otvorio i nastavak okršaja, a u tim trenucima probudio se i Lauri Markanen na drugoj strani. Upravo će Finac kasnije biti jedan od pokretača Jute, ali u trećih dvanaest minuta tim nije uspeo ništa osim da se u momentima vrati na jednocifren minus.

Na osam minuta do kraja meča Jokić je asistencijom za Gordonovo zakucavanje došao do dabl-dabl učinka (91:82) da bi na 4:24 pre kraja posle pogotka Kristijana Brauna za 100:88 svi pomislili da je u "Bol Areni" verovatno sve rešeno.

Tako nisu mislili Kesler, Orton-Taker i Markanen koji je u momentu čak spustio i na minus pet, ali je Denver ipak sa linije penala obezbedio trijumf, a Nikola je u poslednjim sekundama uhvatio loptu za tripl-dabl.

Nagetsi su meč okončali sa procentom šuta iz igre od 56, kao i 43 skoka i 32 asistencije.

Aron Gordon je pored srpskog košarkaša bio efikasan sa 21 poenom (10/12 FG) i 7 skokova, dok je 18 uz 14 asistencija upisao Džamal Marej. Zapaženu rolu imao je i Kristijan Braun ubacivši 9 poena uz 8 skokova.

U poraženoj ekipi Lauri Markanen je dao 27 poena i uhvatio 14 lopti, a podelio je i 5 dodavanja za koš, Voker Kesler je dodao 22 uz 13 skokova. Orton-Taker i Džon Kolins su ubacili 16 odnosno 15.

Denver Nagetsi su posle ovog susreta na učinku od 4-0 i jedini su tim u ligi sa takvim skorom, a Džezeri imaju tek jedno slavlje uz tri poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Rešetao je i trojke naš Nikola Jokić, ovo je ključna sa meča kada su Lejkersi pretili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA