≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Gudurić otkrio kako je izgledala drama sa Borišom na Mundobasketu, a progovorio je i o "onom šutu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski reprezentativac i as Fenerbahčea dao je intervju za ATV u kojem se najviše osvrnuo na Svetsko prvenstvo u Manili

  • 0
Svetsko prvenstvo SP finale košarka Srbija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Košarkaški reprezentativac Srbije i igrač Fenerbahčea, Marko Gudurić, dao je intervju za ATV u okviru serijala "Na ivici terena", gde se najviše osvrnuo na učinak na Mundobasketu.

Neizostavna priča bila je o Boriši Simaniću, koji je tokom prvenstva imao životnu dramu, gde je na kraju ostao i bez bubrega.

Sve to ujedinilo je Orlove, koji su postali prava ekipa i mimo svih očekivanja uspeli su da dođu do finala i osvoje srebrnu medalju.

- Bilo je to posebno leto koje ću da pamtim celo život. Bilo je svega. Od teških momenata, povreda i odustajanja pa do raznoraznih komentara. Otišli smo na Svetsko prvenstvo bez nekih velikih očekivanja što se kraju ispostavilo da je bilo odlično za nas. Nakon toga sva ta dešavanja sa Borišom, pa poraz od Italije nakon kojeg smo mislili da idemo kući, a onda je usledio potpuni preokret. Nakon poraza od Italije i svega što se desilo sa Borišom postali smo prava ekipa. Mi smo oduvek bili prava ekipa, ali tada smo zbili redove i konačno smo počeli da shvatamo i da verujemo u sistem koji je selektor pokušavao da implementira od prvog dana. Na kraju smo uz ludačku energiju, Alekse prije svega, a onda svih nas uspeli smo da ostvarimo veliki uspeh - rekao je Gudurić za serijal ATV-a "Na ivici terena".

- Boriši je bilo najteže i njegovoj porodici. Ta prva noć, saznali smo da je operisan i da je dobro, pa onda da je došlo do komplikacija i da je stanje kritično. Kažem, njemu i njegovoj porodici je bilo najteže. Oni su odmah došli u Manilu. Neverovatno je to što se desilo. To je neki udarac koji mi dobijemo maltene svaki dan na treningu i stotine takvih udaraca dobijemo tokom sezone. Ipak, najvažnije je da je on sada dobro, da se oporavio, da je pozitivan i da sve ide u dobrom smeru.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

- To ništa nismo preuveličali. Stvarno je tako bilo. Mi tih dana maltene ništa nismo znali. Znali smo kakvo je stanje, ali nismo ništa čuli od njega. Boriša nije imao telefon kod sebe i nije se javljao četiri-pet dana. Onda je došla ta četvrtfinalna utakmica sa Litvanijom uoči koje nam je poslao poruku. U roku od petnaestak sekundi svi smo odgovorili, tako sam imao utisak. Bilo je ono "Hvala Boki, drži se!". Bio je zaista poseban osećaj i ta poruka nas je još dodatno zbližila i motivisala da igramo i za njega i da osvojimo medalju. Bio je to zaista lep gest, da u toj svojoj borbi za život pronađe snagu da nama pusti poruku i hvala mu na tome - rekao je Gudurić, koji je otkrio da je priželjkivao duel protiv SAD u finalu, a ne protiv Nemačke.

- Mi smo gledali polufinale između Nemačke i SAD i nekako smo bili pola-pola po tome koga smo više priželjkivali. Iskreno, ja sam više hteo da igramo protiv Sjedinjenih Američkih Država i navijao sam za njih protiv Nemačke. Smatram da bi naša prednost bila u tome što nas ne poznaju, a mislim da bi nas i malo podcenili. Uveren sam da oni ne bi mogli da sačuvaju Milutinova. Sa druge strane, Nemačka je fizički veoma moćna ekipa i dobro nas poznaju. I, igrački, i trenerski. Naravno, da ostaje žal. Imali smo šansu, bili smo tu do kraja u igri za zlato, ali bili su bolji u tom finalu i čitav turnir su odigrali odlično. Na kraju krajeva, pokazali su najviše i završili su Svetsko prvenstvo bez poraza - kaže Gudurić, koji se osvrnuo i na šut koji mnoge proganja u Srbiji i dalje, jer je imao priliku da izjednali u finišu finala.

Svetsko prvenstvo SP finale košarka Srbija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

- Mi smo to zlato priželjkivali više od svih. Ja sam najviše želeo da pogodim onaj šut. Ta trojka koju sam promašio, bilo bi nerešeno da sam dao, ali dosta nekih situacija pre toga bih voleo da vratim i da promenim. To je život. Idemo dalje. Slede nam Olimpijske igre. Mi smo ostvarili primarni cilj da izborimo plasman na Olimpijske igre, a uspeli smo da osvojimo i medalju. Ja bih poželeo svim svojim saigračima iz reprezentacije dobru sezonu punu zdravlja i da se ponovo okupimo za Olimpijske igre i da pokušamo da napravimo novi uspeh - ispričao je Gudurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA