≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić novom dominacijom počeo NBA Kup, Nikoli ukrali tripl-dabl protiv Dončića

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikome nije jasno zašto mu nije upisano ono dodavanje u trećoj četvrtini

  • 2
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

NBA liga ili NBA Kup, za Nikolu Jokića je svejedno kako se pobede računaju! Jer, srpski košarkaš nastavio je sa svojom dominacijom i vodio je Denver do važne pobede nad Dalasom rezultatom 125:114 - ujedno nanevši i prvi poraz Maveriksima u sezoni.

Važne u smislu da je ovo bila prva ligaška utakmica koja se ujedno računa i za NBA Kup, te su Nagetsi upisali svoj prvi trijumf u Grupi B. Na kraju, Jokić je imao učinak od 33 poena, 14 skokova i devet asistencija. S tim da su mu praktično ukrali tripl-dabl, jer NBA liga jednu čistu asistenciju Srbina nije upisala u zvaničan protokol.

Luka Dončić je takođe odigrao maestralnu partiju i postigao je 34 poena, uz 10 skokova i osam asistencija.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Da ne bude zabude, za sve one neupućene, NBA Kup je takmičenje u kom su ekipe podeljene u grupe i svaka će odigrati po četiri utakmice, dve kao domaćin i dve kao gost. Termini su utorak i petak. Kraj grupne faze je 28. novembar.

Potom iz svake grupe će se dalje plasirati pobednici grupa, ali i dva najbolja drugoplasirana tima. Četvrtfinala se igraju na jednu utakmicu 4. i 5. decembra i pobednici potom idu u Las Vegas na fajnal-for od 7. do 9. decembra.

Jokić je već na poluvremenu bio neverovatan, na pauzu je otišao sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija, kao i sa pogođenom trojkom uz zvuk sirene (70:55).

Treću četvrtinu je završio sa 27 poena , 13 sokova i sedam asistencija, ali ono što je svakako najznačajnije jeste to da je iz igre šutirao 11/12. Dakle, imao je samo jedan promašaj.

Zanimljivo, Jokiću su ukrali jednu asistenciju u trećoj četvrtini, kada je uručio loptu u ruke Votsonu, a ovaj brutalno zakucao.

Nagetsi su u trećoj deonici imali i +20, da bi na kraju iste ostala razlika sa poluvremena i +15. Dončić i Hardi su vezali dve trojke na startu poslednje četvrtine i na semaforu je stajalo samo 104:95.

Otišao je Denver ponovo na sigurnu prednost posle tog tajm-auta (111:97), da bi Dončić ubacio dve trojke i vratio na 113:103. Potom je Slovenac uputio i sjajnu asistenciju za Kajrira Irvinga, ovaj pogodio takođe trojku za 115:107 i panika se polako uvukla u redove domaćeg tima.

Jokić je promašio naredni šut, da bi Majkl Porter uhvatio skok u napadu i ponovo smo imali +10 za Nagetse (117:107). Ipak, Srbin se ispravio nedugo zatim i bilo je jasno da pobeda ostaje u Koloradu.

Majkl Porter je imao 24 poena i devet skokova, dok su Džamal Marej i Eron Gordon učestvovali sa po 18 poena. S druge strane, Irving je imao 22 poena, a Grin i Vilijams po 13.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

SASTAV GRUPA NBA KUPA:

Grupa A (Istok): Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit

Grupa B (Istok): Milvoki, Njujork, Majami, Vašington, Šarlot

Grupa C (Istok): Boston, Bruklin, Toronto, Čikago, Orlando

Grupa D (Zapad): Memfis, Finiks, LA Lejkers, Juta, Portland

Grupa E (Zapad): Denver, LA Klipers, Nju Orleans, Dalas, Hjuston

Grupa F (Zapad): Sakramento, Golden Stejt, Minesota, Oklahoma Siti, San Antonio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    4. novembar 2023 | 06:58

    Kad bi pogadjali pola od njegovih asistencija, Nikola bi imao vise asistencija nego skokova po utakmici

  • Febo

    4. novembar 2023 | 05:59

    Svetski a nas.Idemo Nikola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA