Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila pripreme za utakmice sa Ukrajinom i Severnom Makedonijom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naše dame čekaju važni dueli

  • 0
Ženska košarkaška reprezentacija Srbija - Australija Foto: Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je danas pripreme za mečeve sa Ukrajinom i Severnom Makedonijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine.

Košarkašice Srbije su večeras pripreme nastavile u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Selektorka Srbije Marina Maljković večeras će na treningu imati skoro sve igračice na raspolaganju. Na spisku Marine Maljković za novembarski prozor nalaze se sledeće igračice: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Dunja Zečević, Maša Janković, Jovana Jevtović, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Katarina Knežević, Tina Krajišnik, Lana Marić, Anđela Marojević, Marta Mitrović, Nadežda Nedeljkov, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Jovana Spasovski, Dragana Stanković, Kristina Topuzović i Saša Čađo.

- Uvek mi je drago da provedem vreme sa reprezentacijom i ovim devojkama. Imamo dve utakmice pred nama, znamo protivnice, kakve igračice imaju, ali ćemo se potruditi da ovaj kratak period iskoristimo na najbolji način, maksimalno koncentrisane na zadatke i da ostvarimo obe pobede. Prvu utakmicu smo domaćini i nadamo se da ćemo uz pomoć naše publike zajedno doći do pobede - istakla je srpska košarkašica Jovana Nogić, preneo je zvanični sajt KSS.

Srpska košarkašica Ivana Raca izjavila je da očekuje pobede protiv Ukrajine i Severne Makedonije.

- Očekivanja su uvek ista, a to je da pobedimo obe utakmice koje imamo za plasman na EP. Ukrajina i Severna Makedonija su dobri timovi sa dobrim igračicama. Mi ćemo se pripremiti za njih i biti spremne. Ono što obecćavam je da ćemo dati sto posto svojih mogućnosti. Već se poznajemo, imamo iskustva i znamo šta selektorka Marina Maljković očekuje od nas. Imamo četiri dana za pripremu i ukoliko damo sve od sebe biće sve u redu - zaključila je Raca.

Košarkašice Srbije će u četvrtak od 18 sati igrati sa Ukrajinom u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće u Skoplju selekciji Severne Makedonije.

U Grupi G kvalifikacija za EP 2025. se nalaze selekcije Srbije, Ukrajine, Severne Makedonije i Portugalije. Plasman na Evrobasket 2025. obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe. EP će biti odigrano od 19. do 29. juna 2025. u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

(Telegraf.rs)

Video: "Šuter, šuter, šuter": Majk Tobi se nasmejao na dovikivanje Šabaza Nejpira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA