Vreme čitanja: oko 1 min.

Sakramento se već odriče Petruševa: Kingsi poslali Srbina u svoj razvojni tim, šta ovo može da znači za njega?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije zamišljao ovakav put u NBA ligi...

  • 10
Svetsko prvenstvo SP finale košarka Srbija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Filip Petrušev, ne prestaje da se seli u NBA ligi. Letos je potpisao ugovor sa Filadelfija Seventisiksersima, onda su ga oni trejdovali u Los Anđeles Kliperse, koji su ga nakon nepuna 24 sata trejdovali u Sakramento Kingse, gde se i neće baš zadržati.

Naime, kako tvrde tamošnji mediji, Sakramento Kingsi su odlučili da ne pruže priliku Filipu Petruševa, te su ga odmah poslali u svoj razvojni tim, Stokton Kingse, koji se takmiče u G ligi, gde već ima nekoliko veoma iskusnih igrača.

Već je prvobitno bilo jasno da će Petrušev teško dobiti minute pored Domantasa Sabonisa, Aleksa Lena, Saše Vezenkova, te je ostalo pitanje samo - da li će raskinuti ugovor ili će ga pak poslati u G Ligu, kako bi tamo pokušao da se nametne, te su se Kingsi odlučili za ovo drugo.

Ono što pomalo brani Petruševa u ovoj situaciji, jeste i činjenica da on ima siguran ugovor bar do januara, prema kom će zaraditi oko 500.000 dolara, što ne bi predstavljalo problem za Sakramento ukoliko odluči da ga otpusti, ali je sada malo verovatno da će se odlučiti na taj potez.

Samim tim, Petrušev će bar do januara sačekati i oko eventualnog povratka u Evropu.

(Telegraf.rs)

Video: Petrušev za Telegraf otkrio kako je Nole brinuo o Boriši: Bio uz nas, značila nam je podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    8. novembar 2023 | 00:36

    Dečko je malo više u oblacima. To ga može koštati vrhunske karijere. Preskače etape. Nije bio ni najbolji igrač u Zvezdi, da ne kažem najbolji u Evropi ili među najboljima i Evropi a sanja da igra NBA.? Jasno je da je morao jako puno da radi na određenim stvarima kako tehničkim tako i fizičkim i da u kontinuitetu igra jake takmičarske mečeve. Kad se već obreo u Zvezdi, tu je i trebao da se zadrži još 2 godine jer veći prostor za igru iz mnogo razloga teško da će bilo gde drugde dobiti.

  • Djape

    8. novembar 2023 | 00:21

    Hahahhahahahaahahah jadnik setaju ga ko mladog majmuna ahahah

  • GROBAR

    8. novembar 2023 | 08:29

    Tuzibaba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA