≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako su povrede stopala donele Lilardu ideju za biznis sa vredan milione dolara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegovu ideju prepoznali su mnogi

  • 0
Demijan Lilard, Milvoki Foto: Tanjug/AP/Morry Gash

Superstar Milvoki Baksa Damijen Lilard igra novu sezonu sa Milvokijem, a poslednjih dana u centru pažnje je njegova priča o povredi koja mu je van terena donela unosni biznis.

Naime, čuveni CNBC donosi priču u tome kako je povreda donela Lilardu neverovatnu ideju i bogatstvo.

Dok je igrao koledž košarku na Univerzitetu Veber Stejt, Damian Lilar je pretrpeo prelom kosti u desnom stopalu. Bio je junior, a povreda ga je držala van terena gotovo celu sezonu 2010/2011, osim devet utakmica koje je uspeo da odigra.

To je bio samo jedan od više povreda stopala koje će imati kasnije, a problemi su se pogoršavali zbog njegovih ravnih tabana. Jednom prilikom Lilar je rekao da su povrede proizašle iz nedostatka podrške koju je dobijao od standardnih uložaka u košarkaškim patikama.

To je navelo Lilarda, da uz pomoć poslovnog predloga svog agenta Nejta Džounsa, pokrene Move, brend uložaka za obuću.

- Zdravlje stopala je nešto od čega mislim da bi mnogi ljudi zaista mogli imati koristi ako mu posvete pažnju - rekao je Lilar za CNBC-ov događaj "Mala poslovna strategija" u četvrtak.

- Kao sportisti, ne možemo ništa bez zdravih stopala.

Kompanija, koja ima grupu investitora među kojima je i NBA zvezda Kris Pol, lansirana je u decembru 2021. godine i prodaje uloške koji koštaju oko 39,99 dolara. Ulošci imaju bazu od kompozitnog materijala sličnog ugljeniku, dvostruki sunđerasti sistem za apsorpciju udara i dodatnu torzionu podršku za bolju stabilnost pete i srednjeg dela stopala. Prema ranijim izveštajima CNBC-a, kompanija je ostvarila prodaju od preko 100.000 dolara u prvom mesecu putem direktnog kanala prodaje potrošačima i planirala je prodaju od 1 milion dolara za 2022. godinu.

Lilar je rekao da je fokusiranje na zdravlje stopala ključno za NBA igrače - mnogi od njih nose prilagođene uloške ili druge proizvode kako bi smanjili stres na svoja stopala zbog velikog broja utakmica, treninga i napora koji se dešavaju svake nedelje. Međutim, istakao je da je to važno i za mlade sportiste, bez obzira da li će ikada postići cilj igranja na profesionalnom nivou.

- Možete produžiti karijeru samo brinući se o svojim stopalima, ali razmislite koliko mladih sportista se suočava sa povredama, a da čak ni ne nastave da igraju ili ostvare uspešnu karijeru u košarci radi zarade. To je sada važnije zbog toga koliko su aktivni, koliko vremena provodimo trenirajući i igrajući... viđate sve više povreda, posebno na stopalima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA