≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dončić se ove godine uopšte ne šali: Slovenac opet prebacio 40 poena, bez minuta za Srbe u Oklahomi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sparsi u krizi uz dobar doprinos Vembanjame, Lebron kao u starim danima srušio Durenta

  • 1
Luka Dončić, Dalas Maveriks Foto: Tanjug / AP

Noć petak na subotu u NBA ligi označila je nastavak borbi ne samo za plej-of već i u NBA Kupu, odnosno takvozvanom unutarsezonskom turniru. Devet mečeva priredilo nam je dosta uzbuđenja, nažalost bez srpskih košarkaša.

Pobeda Dalas Maveriksa uz još jedan i više nego izuzetan doprinos Luke Dončića defintivno je iskočila iznad ostalih. Los Anđeles Klipersi su bili dostojan rival, međutim i tim koji nije nalazio rešenja za bekovsku liniju protivnika koji je slavio sa 144:126.

Ključnom se ispostavila druga četvrtina, tokom koje je napravljena neverovatna razlika (47:18) i duel je dobio poprilično jednoličan oblik u nastavku.

Luka Dončić je ubacio čak 44 poena uz po 6 skokova i asistencija, Kajri Irving je dodao 27 i takođe 6 uhvaćenih lopti. Poen manje dao je najefikasniji košarkaš gostujućeg tima Kavaji Lenard.

Dalas je tako održao korak za Denverom i sada ima skor 7-2. U NBA Kupu su jedan od tri tima sa dva odigrana meča, i jedini koji nema oba poraza nego po pobedu i neuspeh.

Finiks Sansi posle stvarno lošeg starta još uvek ne hvataju zalet za očekivanjima koja su postavljena vrlo visoko. Porazom od drugog tima iz Los Anđelesa (119:122) ponovo su došli u situaciju da ih imaju više nego trijumfa (4-5).

Isti skor sada ima i ekipa koja je slavila zahvaljujući preokretu u poslednjoj deonici koja je rešena dvocifrenim razlikom u njihovu korist.

Lebron Džejms je pružio možda i partiju sezone sa 32 poena, 11 uhvaćenih lopti i 6 pasova za koš, dok je u ekipi Sansa uzaludan bio učinak Kevina Durenta od 38 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

San Antonio Sparsi su pretrpeli i četvrti uzastopni poraz ovog puta od Minesote Timbervulvs kod kuće 110:117.

Sjajan učinak slavljeničkog sastava od početka kampanje (6-2) ovog puta su dopunili Karl Entoni Tauns sa 29 poena i 12 skokova, kao i Entoni Edvards sa 28/7/5 partijom. Viktor Vembanjama je za domaćina (3-6) ubacio 29, koliko je dao i Devin Vasel s tim što je Francuz imao i 9 skokova.

Na terenu nismo gledali srpske košarkaše u redovima Oklahome Vasilija Micića i Alekseja Pokušavskog, baš kao ni Bobana Marjanovića u Hjustonu.

Ostali rezultati:

Detroit - Filadelfija 106:114

Vašington - Šarlot 117:124

Boston - Bruklin 121:107

Hjuston - Nju Orleans 104:101

Memfis - Juta 121:127

Sakramento - Oklahoma 105:98

(Telegraf.rs)

Video: Saša Dončić poručio: "Jokić i Luka su glavni kandidati za MVP-a NBA lige"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    11. novembar 2023 | 09:33

    Micic je star za NBA trebao je puno ranije da ode, Pokusevski je najveca prevara Srpkse kosarke nije mi jasno ko to drzi tog momka toliko u NBA. A Marjanovic je godinama samo maskota imamo Jokica i Bogdanovica ostale ne vredi ni spomenuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA