≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zadar oštro osudio napad na srpske novinare i člana Zvezde: "Huligani bacili ljagu na klub i grad"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemile scene u Hrvatskoj

  • 17
Navijači Zadra, KK Zadar Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaški klub Zadar oštro je osudio napad na novinare i delegaciju Zvezde uoči meča 8. kola ABA lige koji je na programu u nedelju od 17 časova.

Podsećanja radi, najpre su napadnuta dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i zaradili povrede i posekotine, a takođe je napadnut i član Upravnog odbora Zvezde sa još jednim priateljem.

Ovim povodom oglasio se i KK Zadar, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu novinara, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje propagiramo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim porodicama, klubu i redakciji. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobediti i na terenu i izvan njega - stoji u saopštenju Zadrana.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezdino dete u dresu Zadra igra protiv svog tima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Џокс

    11. novembar 2023 | 23:16

    Па како?Гробари кажу да је све лаж,да Човић лаже???

  • Deki

    11. novembar 2023 | 23:14

    Sigurno su ovo navijaci malog Franjovog partizaija?! Mnogo im je bola Nebojsa naneo.

  • milijan

    11. novembar 2023 | 23:11

    Zivelo bratstvo i jedinstvo zivela KPJ.😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA