≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda uspela da "slomi" Zadar: Giedraitis vodio crveno-bele do važne pobede

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu

  • 19
Nemanja Nedović, KK Crvena zvezda Foto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostujućem terenu ekipu Zadra sa 81:74 u okviru sedmog kola regionalne ABA lige.

Zadar - Crvena zvezda 74:82 (24:23, 19:22, 11:25, 20:11)

Zadar: Božić 18 (10 asistencija), Drežnjak 12, Lakić 12, Ramljak 8, Vujačić 7, Žganec 7, Mazalin 5, Klarica 3, Mekić 2, Jambrović.

Crvena zvezda: Giedraitis 19, dos Santos 12, Mitrović 8, Tobi 8 (7 skokova), Bolomboj 7, Davidovac 7, Nedović 6 (6 asistencija), Teodosić 6 (5 asistencija), Nejpir 5, Lazarević 3, Ilić.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Dosta zanimljivo bilo je u dvorani "Krešimir Ćosić", gde je Zadar, bar tokom prvog poluvremena pokazao svoje najbolje adute.

Ipak, u drugom delu utakmice, crveno-beli su na krilima Rokasa Giedraitisa uspeli da slome otpor domaćih i upišu važnu pobedu.

Kada je reč o samoj utakmici, dosta dobro je Zadar otvorio meč, i poveo sa 9:4. Ipak, Rokas Giedraitis je bio izuzetno raspoložen od samog početka što je i koristio, i već u prvoj deonici bio je dvocifren.

Ipak, nije to smetalo Zadru, koji je na krilima Božića uspevao da isprati ritam crveno-belih, te su domaći na pauzu posle prve deonice otišli sa 24:23.

Izuzetno jak ritam na obe strane viđen je i u nastavku, iako je Zvezda, polako, ali sigurno preuzimala inicijativu i sticala prednost, pretežno poenima pod košem.

Uspeli su crveno-beli da odu na pauzu sa prednošću, doduše minimalnom, jer je na poluvremenu na semaforu stajalo 45:43, u korist izabranika Janisa Sferopulosa.

Već u trećoj deonici, situacija se drastično promenila. Zvezda je pojačala ritam, i vrlo brzo otišla na dvocifrenu razliku. U jednom momentu bilo je i +19 za ekipu sa Malog Kalemegdana, koja je treći period dobila sa ubedljivih 25:11.

luka božić Foto: ABA/Marin Sušić

Želeli su gosti da zavore meč u nastavku, ali odolevao je Zadar, koji je kako se bližio kraj meča "topio" razliku. Uspeli su u finišu i da smanje na jednocifreni minus domaći, ali je momenat koji je prelomio utakmicu u Zvezdinu korist bila sjajna odbrana Majka Tobija, na oko minut i po do kraja.

Na kraju, Zvezda je uspela da privede meč kraju, i zasluženo slavi.

Najefikasniji na meču bio je Rokas Giedraitis, koji je ubacio 19 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. Pratio ga je i Jago dos Santos, koji je meč završio sa 12 poena, uz učinak 4/6 za tri poena.

Na drugoj strani, najraspoloženiji je bio Luka Božić sa 18 poena i 10 skokova, uz pet asistencija, a pratili su ga Dario Drežnjak i Arijan Lakić sa po 12 poena.

PRE MEČA

Ovaj meč ima izuzetno veliki značaj za izabranike Janisa Sferopulosa, s obzirom na to da ga crveno-beli dočekuju nakon poraza od Barselone u Evroligi.

Takođe, klub sa Malog Kalemegdana želi da nastavi sa pobedama u regionalnom takmičenju. Kada je reč o poslednjem susretu u ABA ligi, Zvezda je slavila protiv podgoričke Budućnosti u Beogradu sa 95:86.

Sa druge strane, Zadar u ovaj susret ulazi posle poraza od Mege sa 91:81 u prethodnom kolu ABA lige. Prethodno su Zadrani bili bolji od Cibone sa ubedljivih 91:64.

Kada je reč o međusobnom skoru, u poslednjih pet mečeva ova dva tima, Zvezda je upisala četiri pobede, dok je Zadar uspeo da slavi jednom, i to iznenađujuće u "Pioniru", u šetom kolu prošle sezone.

Ipak, predstojeći meč, ostaće bez sumnje u sneci napada na novinare i člana upravnog odbora KK Crvena zvezda na ulicama Zadra.

Uz to, crveno-bele su navijači Zadra dočekali skandaloznom parolom "Naša oluja ne prestaje".

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Zvezde u pratnji policije stigli u dvoranu u Zadru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    12. novembar 2023 | 16:50

    Ajde Zvezdo, zakucaj ih, i pošalji im poljupce na kraju tekme!!!

  • Nenad BL

    12. novembar 2023 | 18:24

    O Zvezdo Zvezdana zgazila si Zadrana

  • Pop

    12. novembar 2023 | 17:20

    Ovaj Lazarevic je Strasno loš. Do kada ce nas unistavati. Cim on udje Protivnik stice prednost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA