Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkašice Srbije razbile Severnu Makedoniju sa 43 poena razlike za 2. pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna predstava Marininih lavica

  • 1
marina maljković Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veoma ubedljivu pobedu na utakmici 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je na gostujućem terenu u Skoplju savladala tim Severne Makedonije sa čak 43 poena razlike - 60:103.

Ekipa Makedonije od samog starta bila je u žestokom minusu, pošto su Marinine lavice zadale ritam i već tada stigli do +18. U nastavku je ta razlika samo rasla.

Do poluvremena je ona već iznosila +23, da bi u trećoj i četvrtoj četvrtini Srbija uspela da uveća prednost za po 10 poena i da postigne čak 52 poena tokom drugih 20 minuta.

Ovo je bila druga pobeda u kvalifikacijama, pošto je prethodno Srbija slavila nad Ukrajinom u Beogradu u dvorani "Ranko Žeravica" pre par dana.

Danas je najefikasnija kod Marininih lavica bila Dugalić sa 17 poena, pratila je Ivon Anderson sa 14, tri manje je imala Krajišnik, dok je Raca dala 10 poena.

U timu Severne Makedonije bolja od ostalih bila je Mitrašinović sa 23 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Hempe ubacila 13.

Srbija naredni meč igra sa Portugalkama 7. novembra.

(Telegraf.rs)

Video: Majk Tobi posle pobede u Zadru: Odigrali smo dobar meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA