≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Ludnica! Partizan prošao "rolerkoster" kao protiv Mege, stigao -22 protiv Igokee, pa izgubio u zadnjem napadu

Vreme čitanja: oko 7 min.

Novi poraz Partizana u ABA ligi

Haos i ludnica u Areni! A nije tako delovalo... Igokea je vodila sa 22 poena razlike u trećoj četvrtini, a potom je morala da spašava živu glavu protiv Partizana i na kraju je to i uspela u ogromnoj drami, gde su crno-beli stigli da priđu i na samo jedan posed minusa - 89:91.

Junak gostiju je Mudi koji je pogodio na dve sekunde do kraja i tako potpuno "utišao" Arenu. Sve je nekako podsetilo na meč protiv Mege kada je Partizan takođe imao ogroman minus, potom ga stigao i na kraju je opet primio koš kada je to najmanje bilo poželjno. Kaminski je malo pre toga promašio trojku koja je crno-belima mogla da da prednost.

Pokušavao je Željko Obradović da pronađe rešenje da zaustavi neverovatan šut sa distance koji je danas posedovala Igokea. Posebno je u tome prednjačio Marko Jeremić za kojeg je utisak da bi danas ubacio i "lubenicu" kroz obruč. Toliko je dobro šutirao. Tek je Partizan uspeo da se snađe u poslednjih deset minuta!

Prednost Igokee je rasla i do maksimalnih +22. Crno-beli su igrali jako slabo u odbrani, loše su se kretali i tek su pronašli onu svoju prepoznatljivu energiju na kraju meča, odnosno u završnih deset minuta utakmice. Tada su pogađali trojke, krali lopte, imali brze ruke... I uveli meč u potpunu dramu.

Krenulo je u priličnom egalu. I jedni i drugi su imali svoj ritam u uvodnih pet minuta, doduše nisu uspevali mnogo toga da pogađaju, ali je na snazi bila rezultatska klackalica. Tek pred kraj ovog kvartala je Igokea uspela da se odlepi na osetniju prednost.

Nastavio je potom Marko Jeremić da pogađa trojke nemilice, a crno-beli nisu mogli da "ubodu" ama baš ništa. Prvobitno je razlika bila oko deset poena, a onda su košarkaši Igokee baš pred poluvreme uspeli da stignu od +14.

Ni treća četvrtina nije donela neke velike promene. Štaviše, nastavila je Igokea samo da uvećava svoju prednost na šok svih navijača u Areni, ali i Željka Obradovića koji je utrošio dva vezana tajmauta da nešto promeni, a to se nije dogodilo. Štaviše, bilo je +22 u jednom momentu, kao što smo rekli, a u završnih 10 minuta se ušlo sa prednošću od 19 poena za tim iz Laktaša.

Tek je četvrta četvrtina donela buđenje Partizana. Tada je Partizan sredinom ovog perioda smanjio i na 12 poena razlike sredinom ovog perioda, a posle dve trojke Uroša Trifunovića koji je bio spasilac tima u tim momentima i na šest poena minusa. I Naneli je odradio svoj deo posla, pa je posle njegovih bacanja minus spušten na tri poena.

Usledila je žestoka drama. Koševi su se ređali jedan za drugim, a na kraju je više sreće i strpljenja imala Igokea, koja je slavila ogromnu pobedu u Areni.

STATISTIKA MEČA

Partizan - Igokea 89:91 (12:18, 22:30, 23:28, 32:15)

Dvorana: Štark Arena, Beograd

Gledalaca: 7.644

Sudije: Miloš Koljenšić (MNE), Josip Radojković (HRV), Luka Kardum (HRV)

Partizan: Vukčević 3, Ledej 16, Avramović 7, Koprivica 2, Smailagić 6, Jaramaz 2, Naneli 7, Trifunović 15, Anđušić 13, Ponitka 8, Kaminski 8, Kaboklo 2

Igokea: Kondić 7, Bošković 2, Atić 14, Delalić, Tanasković 17, Stanković, Nakić 3, Nikolić 10, Milosavljević 12, Marić 2, Jeremić 17, Moudi 7

KK Partizan - KK Igokea Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (89:91) - Nerešeno je u Areni! Uroš Trifunović krade loptu i poentira! Luka Kardum donosi odluku da prizna koš Zorana Nikolića zbog silazne putanje, na šta je Željko Obradović pobesneo! I posle pregledanja snimka je taj koš i poništen. Onda Kaminski promašuje trojku, pa imamo mrtvu loptu iz koje je posed za Igokeu i Mudi poentira! Iz preostale dve sekunde ništa od koša za crno-bele...

9. minut (87:89) - Nastavlja se ludnica u Areni. Trifunović smanjuje na tri poena minusa posle poena Tanaskovića. Potom je Igokea ponovo otišla na +5 , a Ledej je izborio faul i pogodio oba slobodna bacanja za tri poena diferencijala. Faul je nad Ledejem. Dva bacanja. Promašio je prvo. Drugo je dao.

8. minut (82:85) - Trifunović pogađa trojku! Ludilo! Osam razlike! Trifunović za tri! Au! Pet razlike! Pa onda bacanja za Nanelija posle jednog pogođenog Tanaskovića, te je sada samo tri razlike.

6. minut (73:84) - Ledej pogađa, potom Anđušić dodaje dva poena sa penala. Topi se razlika. Onda serija izgubljenih lopti poeni za Igokeu, pa trojka Kaminskog.

4. minut (66:82) - Jaramaz pogađa oba penala, potom Anđušić promašuje trojku zbog nesportske greške. Jeremić je ubacio trojku... Nema potom trojke Mudija, a nakon što je Jarmaz promašio dva slobodna bacanja. Pogađa Ledej, 16 razlike.

2. minut (62:79) - Anđušić je pogodio za tri poena! Milosavljević realizuje jedno bacanje... Potom ukradena lopta Igokee i novi poeni. Partizan ne može da nađe ritam večeras. Zek Ledej je potom ubacio dva penala.

KK Partizan - KK Igokea Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

III ČETVRTINA

10. minut (57:76) - Poeni za Ponitku sa penala, potom poentira Milosavljević za dva, stiže trojka Anđušića. Ukradena lopta za Partizan, promašaj Danila sa distance. I to je 19 razlike pred završnih 10 minuta.

8. minut (52:74) - Kondić postiže nova dva poena, ali stiže i trojka Jaramaza. Eto Tanaskovića opet sa poenima, pa i Nikolića. Opet je +22...

6. minut (49:68) - Posle tajmauta malo su se osvežili crno-beli. Ledej i Ponitka postižu poene, pa Vlada Jovanović reaguje minutom odmora. Vraža se Igokea na +20, posle koša Nikolića... Onda trojka Smailagića, pa poeni Tanaskovića i Nikolića. Sada je +22. Trojka Ledeja.

4. minut (39:60) - Novi šok! Trojka Mudija, pa trojka Tanaskovića, Igokea je opet na +15, promašaj Nanelija u međuvremenu. Besan je bio Željko na tajmautu. I onda Jeremić pogađa trojku, +17 za Igokeu. Onda nova trojka Tanaskovića! Novi tajmaut Obradovića...

2. minut (39:48) - Poeni Avramovića i Trifunovića spuštaju Partizan na jednocifren minus na startu drugog dela utakmice. Igokea bez poena u prva dva minuta...

KK Partizan - KK Igokea Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

II ČETVRTINA

10. minut (34:48) - Jeremić pogađa sve što u ruke uzme danas. Nova trojka za Igose. Onda Ledej pogađa oba bacanja, posle čega uzvraća Kondić. Izgubljena lopta Ledeja, pa onda faul Anđušića nad Tanaskovićem koji ubacuje samo jedno bacanje. I to je to, +14 za Igokeu!

8. minut (32:42) - Postiže dva poena sada i Anđušić sa linije penala, na njega se nadovezuje promašaj Kaminskog za tri, ali je tu sjajni Mateuš Ponjitka da uhvati skok i vrati loptu u koš. Međutim, opet serija Igokee, prosto simptomatično danas, jer opet je deset razlike i Željko hoće da razgovara.

6. minut (28:37) - Vukčević pogađa trojku! Ali onda to radi i Jeremić! Igokea ima odgovor na svaki šut Partizana do sada. Šokantno Igokea stiče i dvocifrenu prednost pogocima Mudija odlazi na +12. Ali i Kaminski pokazuje da može da pogodi za tri poena!

4. minut (22:31) - I Jeremić je postigao trojku. Igokea igra odlično. Vukčević je fauliran. Ali nakon toga Anđušić promašuje za tri poena, Mudi je izgubio loptu. Kaminski smanjuje na šest razlike, no eto odgovora Milosavljevića za 2+1.

2. minut (20:25) - Prvi poeni Kabokla u dresu Partizana! A onda trojka Kondića, pa dvojka Boškovića. Igokea ima šokantnih +9 posle 11 minuta košarke u Areni. Posle trojke Nanelija stiže odgovor Milosavljevića za dva. Onda ide i trojka odličnog Danila Anđušića.

KK Partizan - KK Igokea Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

I ČETVRTINA

10. minut (12:18) - I Nikola Tanasković je uspeo da pogodi za dva poena, dok Avramović ubacuje jedno od dva bacanja. Posle toga na liniju penala staje Jeremić koji pogađa oba penala, a Partizan je do kraja četvrtine nesiguran, baš kao i gost, pa rezultat ostaje nepromenjen.

8. minut (11:14) - Dosta je u boljem ritmu Igokea, kako se za sada čini. Prvo Nakić pogađa trojku, uzvraća Ponitka dvojkom, posle čega poentira Atić sa linije penala. Avramović je pogodio za dva poena, ali onda stiže odgovor Milosavljevića. Naneli samo jednom precizan sa linije penala.

6. minut (6:7) - Vraća Atić prednost Igokei trojkom. Potom promašaj Uroša sa distance, posle čega ni Avramović nije ništa bolji. Koprivica gubi loptu i idemo na TV tajmaut. Nakon njega su i jedni i drugi nastavili da ređaju greške. Stanković promašuje za goste, dok Ponitka gubi loptu.

4. minut (6:4) - Uspeva malo da dođe Partizan do ritma. Posle poena Koprivice, a potom i jednog pogođenog bacanja Atića, precizan je Aleksa sa linije penala. Krade loptu Partizan i poentira sjajni Uroš Trifunović.

2. minut (0:3) - Jako tvrd početak utakmice. Tokom uvodna dva minuta samo je Atić uspeo da poentira sa distance, dok su za Partizan promašivali Smailagić i Avramović.

Startne postave

Partizan: Avramović, Koprivica, Smailagić, Trifunović, Ponitka

Igokea: Atić, Tanasković, Nakić, Nikolić, Mudi

KOMENTAR PRE MEČA

Crno-beli u susret ulaze nakon dramatične pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi u četvrtak (85:84), a prvi put posle dužeg vremena su imali malo više vremena za odmor i trening.

Sa Igokeom imaju jako dobar učinak u poslednje vreme i slavili su na poslednjih pet međusobnih mečeva. Poslednji put je ekipa iz Laktaša bila bolja 6. februara 2021. godine u Beogradu.

Crno-beli bi pobedom uspeli da se izjednače na prvom mestu na tabeli sa ekipama Budućnosti i Crvene zvezde koje su takođe slavile u ovom kolu.

Sudije na ovom meču biće Miloš Koljenšić, Josip Radojković i Luka Kardum.

(Telegraf.rs)

Video: Doužer pričao o Jokiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    12. novembar 2023 | 22:12

    Ajmoooo sudije, svaki napad Igokee faul u napadu

  • GP

    12. novembar 2023 | 21:50

    Ista utakmica kao protiv Mege. Izgubicemo i ovu.

  • Ovo

    12. novembar 2023 | 22:00

    Ovo je bezobrazno I od Zeljka I igraca. Igokea igra kosarku, a oni kao amateri nesto nemarno pokusavaju. Razdrmaj to I ne brukajte ime. Sram vas bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA