Vreme čitanja: oko 2 min.

Čović: "Neki mečevi koji su odigrani u Beogradu počinju da vam gade košarku"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ono što moram da kažem mnogo manji stepen mržnje je bio u Zadru, nego kad mi igramo derbije u Beogradu", ističe Čović

  • 83
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, gde je govorio o aktuelnoj košarkaškoj situaciji u regionu - pre svega o incidentima u Zadru!

Pored toga što je ponovio te napade na srpske novinare i članove UO Zvezde, Čović je otkrio i zbog čega su crveno-beli tražili da se igra bez publike.

- Tražili smo meč bez publike, jer smo se plašili novih incidenata, naglasili smo da nećemo tolerisati vređanje. ABA liga je dala poslednja saopštenje, oni tu misle da treba pogledati kroz prste. A sve je to posledica primene propozicija, u kojima piše ako vređate jednom dobićete opomenu, ako vređate dva puta sledi druga opomena, treći put se prazni hala. A, to se na žalost primenilo samo na Crvenoj zvezdi prošle godine - rekao je Čović i dodao:

- Ono što moram da kažem mnogo manji stepen mržnje je bio u Zadru, nego kad mi igramo derbije u Beogradu. A naročito na ovoj utakmici posle svega što se dogodilo gotovo da nije bilo vređanja, bila je jedna ustaška zastava kao dodatna provokacija. Bilo je pevanja Zvezdi na početku, ali i to se smirilo... Niko tamo nije vređao porodicu, ni predsednika države, porodice članova uprave... A to se permanentno događa u Beogradu.  Nije stvar u tome da se klubovi kazne novčano, već da sprečite da se to ponavlja.

Nebojša Čović Foto: Telegraf.rs

Ističe Čović i šta je rešenje.

- Očigledno je da moramo da napravimo domaću profesionalnu ligu za šta se sad stiču uslovi. Sad se igra ABA 2 u kojoj su veliki konkurenti za prvo mesto dva srpska kluba koja su uložila dosta para Spartak i Zlatibor. Ako neko od njih prođe u ABA on će morati da igra sa petim klubom iz Srbije... Limitirali su nas po nacionalnom ključu koji nema veze s mozgom. Ne može Srbija sa sedma miliona stanovnika da ima pet, a Crna Gora sa 700 hiljada da ima tri kluba... Takođe, ABA mora da povede računa o regularnosti, neki mečevi koji su odigrani u Beogradu počinju da vam gade košarku, kad je suđenje u pitanju. ABA je bila dobar projekat, ali je vremenom deformisan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    15. novembar 2023 | 11:50

    Primarno tvoje prisustvo u košarci izaziva gađenje...

  • Djudja86

    15. novembar 2023 | 11:56

    Rodjace,panti ovakvim saopstenjima potpaljujes vattu,jesi svstan toga? Pa sta je bilo prosle sezone kada je onaj direktor neki potezao stolich,kada je publika ulazila na teren??? O cemu ti pricas?

  • Oli

    15. novembar 2023 | 12:00

    Covece zasto ne prica o pobedi dobili 31 razlige on i dalje tera po svom nije cist ko moze da podrzi ovog negativca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA