Vreme čitanja: oko 1 min.

Rakićević je heroj Voše: Doneo produžetak Lalama trojkom u zadnjem napadu, Novosađani potom srušili Helios!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna sjajna utakmica za Novosađane koji su na skoru 3-1

  • 0
KK Vojvodina - KK Helios Kansai Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Šta bi Vojvodina bez Petra Rakićevića! Iskusni košarkaš "podario" je Lalama treći trijumf u ABA 2 ligi na neverovatan način, pošto je prvobitno uspeo da da trojku za produžetak u poslednjem napadu regularnih 40 minuta, a posle toga su dovršili posao u dodatnih pet i sada su samom vrhu tabele - 83:89.

Vojvodina je odigrala katastrofalno loše u prvom poluvremenu i posle uvodnih 20 minuta je gubila rezultatom 46:32, da bi u nastavku došlo do velikog preokreta.

Lale su postepeno topile minus, na kraju su sustigle Helios i imale šansu da izjednače zbog promašenog bacanja Blaža Mahkovica. To su i učinili pomenutom trojkom Rakićevića, a u produžetku su bili dosta bolji i zasluženo su Novosađani slavili na ovom meču.

Na kraju je Rakićević završio sa 21 poenom na ovom meču uz 5/7 za dva, 2/8 za tri i 5/6 sa penala. Uhvatio je još četiri skoka i tri asistencije, a pratio ga je Stefan Savić sa 19 poena, kao i Tomislav Ivošev koji je ubacio 13 poena.

U ekipi Helios Kansaija iz Domžala, Blaž Mahkovic je ubacio 30 poena uz čak osam skokova i pet asistencija. Od srpskih košarkaša nastupio je samo Miloš Glišić koji je dao šest poena.

Stanje na tabeli je sada takvo da Zlatibor, Podgorica, Vojvodina, Spartak i Široki dele prvo mesto sa skorom 3-1. Prate ih MZT, Borac Banjaluka, Cedevita Junior i Sutjeska sa 2-2.

(Telegraf.rs)

Video: "Kako nama, tako i njima, nemamo vremena da se bavimo tim stvarima: Željko Obradović pred Bajern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA