Vreme čitanja: oko 2 min.

Mijatović pun reči hvale: "Ovo je jedna od najboljih utakmica Borca u Čačku u poslednjih nekoliko godina"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komentarisao je i predstojeći okršaj sa Partizanom

  • 0
Dejan Mijatović Foto: Borac Čačak - Printscreen

Košarkaši Borca ubedljivo su savladali FMP u srpskom derbiju 8. kola ABA lige na domaćem terenu sa čak 21 poenom razlike - 96:75.

Trener domaćeg sastava, Dejan Džoli Mijatović tvrdi da je to bila jedna od najboljih utakmica Borca kraj Morave u poslednjih nekoliko godina. Zaista, Čačani su držali kontrolu od prvog do poslednjeg minuta.

- Složio bih se, mnogo bitna i značajna utakmica za nas. I Borac i FMP su u ovaj meč ušli sa skorom 3-4, mi imamo tu pobedu nad Megom u Beogradu. Sigurno kako se neke stvari razvijaju, gde čekamo nastavak, svaka utakmica u Čačku nam je važna. Čestitke momcima na pristupu od prvog minuta, na izuzetno odigranoj odbrani, agresivnosti, na igračima sa loptom na spoljnoj liniji, na kontroli skoka. Zadnje tri utakmice smo imali minus u skokovima, što nas je sprečilo da razvijemo naš stil igre. Danas smo bili tim, danas smo 40 minuta držali tempo, odbranu i složio bih se da je ovo možda jedna od najboljih utakmica Borca u Čačku u poslednjih par godina. Ovo treba da nam bude zvezda vodilja. Igramo sa ekipama koje su u gornjem delu tabele, dolaze Partizan, Budućnost, Zadar... Moramo da budemo izuzetno spremni. Ja sam rekao, nema izdvajanja pojedinaca, svaki put drugi neko iskoči, ta polivalentost pokazuje da možemo da pariramo protivnicima. FMP je trkačka ekipa, mi smo uspeli da im pariramo u tom najvažnijem segmentu. Želim im sve najbolje u nastavku sezone - rekao je Mijatović.

Sledi meč protiv Partizana, a za crno-bele je Mijatović imao samo reči hvale, ali ističe da njegova ekipa neće izaći u Beogradu sa belom zastavicom.

- Sigurno, uz Zvezdu najbolja ekipa sa najboljim trenerom. Sigurno imamo imperativ da se predstavimo protiv Partizana na pravi način. Spremamo se za svaku utakmicu posebno, tako se spremamo i za taj meč. Partizan se pita, ali mi igramo svaki meč maksimalno. Treba da dižemo formu pred važne utakmice koje dolaze za nas - dodao je trener Borca iz Čačka.

(Telegraf.rs)

Video: Subotić pretrčao ceo teren i košem u zadnjoj desetinki doneo pobedu FMP-u protiv Igokee!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA