≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko iznenađenje u Hali sportova: Krka zaustavila Megu, Slovenci našli “lek” za Nikolu Topića!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije danas išlo košarkaše Mege, pre svega ofanzivno

  • 1
KK Mega KK Krka Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Košarkaši Krke iz Novog Mesta napravili su veliko iznenađenje na Novom Beogradu, pošto su u matine terminu utakmice 8. kola ABA lige uspeli da savladaju Megu, koja je bila u fantastičnoj formi pred ovaj duel - 72:77!

Mega je imala kontrolu nad utakmicom u prvih 20 minuta, pre svega defanzivno, ali je baš kao na nekim prethodnim utakmica, pre svega onom sa Zadrom došlo do pada u igri tokom treće četvrtine.

Na kraju krajeva, može se reći da boravak u Beogradu prija košarkašima Krke. Jedine dve pobede ostvarili su u srpskoj prestonici - u prvom kolu protiv FMP-a posle produžetka i sada nad Megom.

Najefikasniji u timu Mege bio je Uroš Plavšić sa 16 poena i čak 12 skokova, a Nikola Topić dodao je 14.

Za Krku se istakao Leon Stregar sa čak 25 postignutih poena i bio je svojevrstan junak ovog trijumfa Krke.

KK Mega - KK Krka Foto: ABA liga - Ivica Veselinov

Prva četvrtina krenula je nešto “usporenije” za oba tima. Nismo videli veliki broj koševa u uvodnih osam minuta igre, a za domaći tim poeni su uglavnom stizali preko Nikole Topića.

Na kraju je, ipak, serijom Uroša Plavšića zatvoren ovaj kvartal sa prednošću Mege od osam poena.

Druga deonica donela je manji pad u igri pulena Marka Baraća, posebno u prvih pet minuta košarke. Tada je Krka mogla u nekoliko navrata i da povede, ali je na kraju Mega ipak uzvratila sa nekoliko atraktivnih poteza Nikole Đurišića i na poluvreme otišla sa tačno 10 poena prednosti. Jedino što je tada realno moglo možda malo da zabrine domaće su tri lične greške sjajnog Topića.

Međutim, treća četvrtina je krenula potpuno naopako za Megu. Krka je napravila seriju 17:4 i stigla je i do prednosti, što je trener Marko Barać pokušao da seče tajmautom.

Na kraju je Mega uspela da povrati prednost koševima Omer Čana Iljasoglua, ali je ona bila zaista minimalna i pred završnih deset minuta iznosila je samo dva poena.

Igra nerava nastavila se i u poslednjih deset minuta. Nije uspevala Mega da reši ovaj meč, a ni Krka nije preterano blistala. Videli smo dosta grešaka na obe strane. Samo devet poena zbirno dale su obe ekipe u prvih pet minuta ovog kvartala.

Mega nije nalazila rešenja ni u nastavku ovog perioda, a Špan i Stregar su “rešetali” i doneli Krki za ovaj meč velikih +5 na oko dva i po minuta do kraja.

Nisu blistale ni sudije na ovoj utakmici, pa smo na dva minuta do kraja imali situaciju da Josip Radojković i Luka Kardum iznova gledaju jedan te isti snimak. Nikome nije bilo jasno u dvorani zbog čega je sat resetovan, verovatno ni njima samima.

Iz toga je Mega uspela da se izvuče, pošto je Krki posle većanja ostalo samo 1,8 sekundi sa celog terena da postigne koš, ali su zatim Topić i Iljasoglu promašili niz trojki, koje su mogle domaći tim da vrate u igru.

Krka je uspela da izdrži nalete Mege u završna dva minuta i na kraju je slavila drugu pobedu u sezoni, dok je domaći tim ostao na skoru 4-4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA