≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Barać posle poraza od Krke: "Nismo unapred upisali pobedu, igrači imaju moju punu podršku"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mega je sada na skoru 4-4

  • 1
Marko Barać Foto: Mega MIS - Printscreen

Košarkaši Mege su danas izgubili od Krke iz Novog Mesta u 8. kolu regionalne ABA lige, čime su došli do skora 4-4 i u sledećem kolu gostuju Ciboni - 72:77.

Trener domaćeg tima, Marko Barać je istakao da njegov tim nije dobro odreagovao uprkos pobedi nad Mornarom u prethodnom kolu. Kaže i da će analizirati ovaj poraz kako bi se spremno dočekala utakmica sa Cibonom.

- Pre svega čestitke Krki, oni su odigrali jedan jako dobar meč i zasluženo pobedili. Posle utakmice u Baru i našeg ubedljivog trijumfa "pribojavao" sam se da bi moglo da dođe do nečeg ovakog, dosta je bilo razgovora, sugestija, ali očigledno je da danas od samog starta nismo bili pravi bez ozbira na kretanje rezultata. Nije se desilo danas da ponovimo način igre od prethodnih mečeva, bilo je promene ritma u oba pravca, sveli smo se na to da zavisimo od odluka na pik-en-rolu, koje danas nisu bile dobre. To je razumljivo kada se uvede u igru pet na pet, kada treba iskustva da se čitaju neke stvari tokom utakmice, za očekivati je da mladi igrači ne odreaguju nekad na pravi način. Ali imaju moju podršku i siguran sam da će dobrim radom biti bolji u narednom delu. Ne smemo da prestanemo da radimo. Moramo da generišemo više lakih poena, da to radimo iz odbrane, da pokažemo prisustvo u kontakt. Svega što danas nije bilo. I pored toga smo uspeli da izgradimo dosta dobrih pozicija, ali šut iz igre je bio samo na 34%, i pored toga što je Krka branila reket, mislim da je ipak bilo situacija kada smo mogli da ubacimo i neke lake šuteve. Sa druge strane, iz energije gde Krki gori, oni su ubacili teške šuteve kada su uspeli da nas prelome i to je to. Nama ostaje da analiziramo ovu utakmicu i sve što je prethodilo i da budemo bolji u sledećoj utakmici. 

Dodaje da niko u glavi nije upisao pobedu nad Krkom unapred, naprotiv.

- Naprotiv, ja apsolutno nisam upisao unapred pobedu. Pokušao sam da odreagujem prethodnih dana kroz razgovore, upozorenja i negde imam iskustva šta može da se desi mladim timovima nakon ubedljivih pobeda. Očigledno je da je bilo puno bolje da je utakmica bila u egalu sve vreme. Mladi igrači imaju puno oscilacija kako kroz sezonu, tako od četvrtine do četvrtine, danas je išlo ka tome da je kada se utakmica lomila Krka ubacila teške šuteve i prelomila. Niko ovde posebno ja nikada ne upisujem pobedu protiv bilo koga, a kamoli protiv ekipa u ovoj ligi koja je izvanredna sa jako dobrim trenerima i igračima. To je pravi razlog. 

(Telegraf.rs)

Video: Trener Mege o Nikoli Topiću, pripremama na Mikonosu i ambicijama za novu sezonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA