≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić "skroman" u porazu Denvera od Klivlenda: "Dabl-dabl" Srbina ublažio četvrti poraz Nagetsa u sezoni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedna dobra partija Srbina nedovoljna za pobedu

  • 0
Klivlend Kavalirs - Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju od ekipe Klivlend Kavalirsa sa 121:109, u 13. meču Nagetsa ove sezone.

Kavalirsi su od sredine prve deonice nametnuli svoj ritam, i kontrolisali igru do samog kraja, nanevši tako Denveru četvrti poraz u sezoni.

Srpski košarkaš Nikola Jokić, ovog puta je imao nešto "skromnije" brojke, te je meč završio sa "dabl-dabl" učinkom od 18 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Kada je reč o samom meču, u prvih nekoliko minuta ,viđena je prava rezultatska klackalica. Smenjivali su se u vođstvu timovi, i igralo se praktično na koš razlike.

Ipak, sredinom prve deonice, Kavalirsi su uspeli da se odvoje u rezultatskom smislu, i odu na plus pet, a u jednom momentu prednost je iznosila i sedam poena.

Klivlend Kavalirs - Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Jokić je predvodio svoj tim sa 4 poena, 3 skoka i 4 asistencije u prvom periodu, a pratio ga je i raspoloženi Majkl Porter Džunior.

Do kraja deonice, Nagetsi su uspeli da priđu na svega "minus" dva, i tako zadrže priključak pred nastavak - 29:27.

Već u drugoj četvrtini, Klivlend je uspeo da dođe do prvog "osetnijeg" vođstva. Delovali su izuzetno raspoloženo u napadu, što su uspeli da pretvore u razliku na semaforu, te su već u prvom delu četvrtine uspeli da odu na dvocifrenu prednost.

Ipak, nisu se predavali Jokić i družina, te su sa "minus" 13 uspeli da dođu do izjednačenja, međutim, ne i do preokreta. Srpski as je već u drugoj deonici bio "dvocifren", sa 10 poena, šest skokova i isto toliko asistencija na svom kontu. Na kraju, na obavezni odmor Kavalirsi su otišli sa osam poena "viška" - 66:58.

Već u trećoj deonici, usledili su problemi za Nagetse. Klivlend je pogađao iz svih pozicija, i prednost domaćih je rasla iz minuta u minut. Sredinom treće deonice, Kavalirsi su imali i 21 poen prednosti, uspevao je Denver da smanji u nekoliko navrata na 13-14 razlike, ali su na pauzu pred poslednju četvrtinu otišli sa velikih minus 17.

Klivlend Kavalirs - Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Dosta slab u trećoj deonici, bio je i Nikola Jokić, koji je u ovom periodu zabeležio svega dva poena i jedan skok.

Nije se situacija na terenu menjala ni u poslednjoj, četvrtoj deonici, i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će biti rešen meč. Dodao je Jokić još 6 poena, tri skoka i asistenciju, te tako samo "ublažio" poraz svog tima.

Najraspoloženiji na meču bio je Darijus Garland sa 26 ubačenih poena, a pratio ga je Krejg Porter sa 21 poenom. Na drugoj strani, njegov prezimenjak Majkl Porter Džunior, ubacio je takođe 21 poen, dok je Nikola Jokić meč završio sa 18 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Kada je reč o situaciji na tabeli, Denver je sada treći na tabeli Zapada sa skorom 9-4, dok je Klivlend na osmoj poziciji Istoka sa skorom 7-6.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićeva ćerkica se igra sa šampionskim prstenom: Najslađi snimak NBA lige ikada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA