Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto je ovaj meč Partizana u Ljubljani posebno važan za crno-bele i da li tradicija može da ugrozi 1. mesto?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aktuelni šampion ABA lige nikada nije slavio u Stožicama otkako se Olimpija fuzionisala sa Cedevitom, a eventualni kiks možda bi čak značio i to da se crno-beli opraštaju od prve pozicije na kraju regularnog dela ABA lige

  • 3
KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaški klub Partizan pred sobom ima teško gostovanje Cedevita Olimpiji u Ljubljani (17.30), u derbiju osmog kola ABA lige, uz veliki imperativ pobede koja im je neophodna ukoliko žele da na kraju regularnog dela budu prvi na tabeli.

Koliko će ovo gostovanje za crno-bele biti vruće, govori podatak da Partizan nikad nije zabeležio pobedu u Ljubljani, gledano od 2019. godine otkako se klub zove Cedevita Olimpija, i trenutno je skor od 5:0 za domaćina.

Posle iznenađujuće pobede Igokee u poslednjoj utakmici crno-belih u Beogradu, Partizanu je potrebna pobeda u narednom kolu kako bi ostao u vrhu tabele i gajio ambicije oko zauzimanja prvog mesta na kraju sezone, što na kraju donosi i prednost domaćeg terena. A svi znamo šta domaći teren u ABA ligi znači.

Cedevita Olimpija je, dakle, tradicionalno nezgodan protivnik bogradskim crno-belima. Od sezone 2019/20, Cedevita se spojila sa Olimpijom iz Ljubljane, i od tada se beleži nova era rivalstva ove dve ekipe.

U njihovom prvom sustretu 2019. godine, gledajući mečeve u Ljubljani, Zmajevi su otpočeli svoj nepobedivi niz kada su savladali crno-bele sa 85:69 . Nakon više od dve godine , Partizan opet nije uspeo da ostvari pobedu u Ljubljani krajem januara 2021. kada je konačni ishod bio 78:65 za domaćina.

KK Partizan - Cedevita Olimpija Foto: Nikola Tomić

Posle više od godinu dana beogradska ekipa opet dolazi u Ljubljani, ali ovoga puta sa najboljim evropskim trenerom svih vremena - Željkom Obradovićem! Uprkos njegovom iskustvu i znanju, Partizan je opet doživeo poraz u neizvesnoj završnici 81:79.

Krajem prošle godine dogodio se još jedan poraz Partizan,a gde je "pao" takođe u egalu 77:74, dok je poslednji njihov duel u Ljubljani odigran u plej-ofu 2023. gde je Cedevita Olimpija triumfovala sa 95:83.

Činjenica je da je Cedevita Olimpija dosta dominantnija ekipa kod kuće, te je jasno da Partizanu na tradicionalno neugodnom parketu neće biti lako. Pogotovo što i jedna i druga ekipa imaju skor 5:2.

Takođe, činjenica je i da je malo ko očekivao da će crno-beli imati dva poraza posle sedam mečeva u ABA ligi, i to ne od Crvene zvezde koju su savladali, što znači da su određeni krediti ispucani i da četa željka Obradovića praktično mora da pobeđuje sve do kraja, ukoliko žele da zavise od sebe.

Da li će Partizan prekinuti niz loših gostovanja Cedevita Olimpiji?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. novembar 2023 | 15:03

    Немају ове сезоне такву хемију и енергију као раније...мада, ако довољно желе...није најскупљи тим АБА, са најскупљим евро тренером никакав баук...баук су судије који их дижу кад им је тешко...

  • Lakirana cipelica

    20. novembar 2023 | 16:16

    Partizan trenutno igra sa 40 posto snage. Posle nove godine gospodin Zeljko Obradovic ima da naspanuje ekipu i da podigne formu do maksimuma i necemo stati do juna. Ovo nije moje predvidjanje, samo govorim ono sto radi 35 godina. Partizan sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA