• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Košarkaškom savezu Srbije predstavljen projekat "VODAVODA deci Srbije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U okviru obeležavanja 100 godina košarke u Srbiji, na konferenciji za medije u Košarkaškom savezu Srbije predstavljen je projekat pod nazivom "VODAVODA deci Srbije" kojim je planirano da u naredne tri godine bude postavljeno 100 inovativnih košarkaških sistema u školama širom zemlje, što će omogućiti đacima da, uz obeležavanje terena za basket 3x3 i jedne polovine za košarku 5:5 po FIBA standardu, treniraju, igraju i zavole basket i košarku

  • 0
VODAVODA deci Srbije

Foto: Promo

Planirano je i da svaki teren na kome će biti postavljen ovaj sistem ponese ime nekog od velikana srpske košarke.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić, istakao je da je ovaj projekat od velikog značaja za budućnost nacionalne košarke i da ima punu podršku Saveza.

-Saradnja KSS-a i kompanije VODAVODA traje dugi niz godina, kako kroz podršku koju VODAVODA pruža svim nacionalnim selekcijama, tako i kroz podršku projektima koji imaju za cilj motivisanje mladih da se bave ovim sportom, za kreiranje novih generacija šampiona. Značajno je posvetiti pažnju mladim talentima i obezbediti im potrebne uslove - naveo je Bolić.

Cilj projekta je da decu motiviše da se bave košarkom i unapredi sportsku infrastrukturu u školama. Projekat će biti realizovan donacijom brenda VODAVODA, a njegov kreator i osnivač, Vojin Đorđević, je istakao da ulaganjem u sport i razvoj dece, ovaj brend ulaže u uspešnu budućnost.

-Mi već decenijama ulažemo u razvoj sporta i osećaj da činimo dobro za decu je za mene velika inspiracija. Radujem se što ćemo kroz projekat "VODAVODA deci Srbije" pružiti priliku mladima da se oprobaju u košarci, zavole je i bave se njome. Deca su naša budućnost i najveća radost i stoga je veoma bitno da upijaju mnoge kvalitetne vrednosti uz sport, poput izgradnje karaktera i sklapanja prijateljstava, a sport ih uči i jednakosti, timskom radu, isplativosti truda i poštovanju pravila. Kao društveno odgovornoj kompaniji, cilj nam je da budemo značajna i neprestana podrška našoj deci, ulažući tako u njihovu budućnost. Verujem da ćemo iznedriti šampionske generacije čije ćemo pobede slaviti, generacije koje će uz ovaj projekat zavoleti basket i košarku svim srcem - istakao je Vojin Đorđević.

VODAVODA deci Srbije

Foto: Promo

Idejni tvorac košarkaške konstrukcije, arhitekta Zoran Stojačić, predstavio je način njenog funkcionisanja i istakao da je cilj da se škole opreme za sport u kome je Srbija svetski i evropski prvak već dugi niz godina.

-U čak 95% školskih sala su neadekvatne dimenzije za postavljanje košarkaških terena. Po ovom projektu čiji je naziv "Konverzija terena u školskim salama po FIBA standardima", sale će imati idealne dimenzije za ucrtavanje pola terena za košarku 5:5 i odnedavno olimpijske discipline, basketa 3x3. Na sredini dužine terena, bočnog zida sale, na adekvatnoj visini se fiksira konstrukcija sa tablom i košem, koja je bočno sklopiva na zid koji ima dva režima – režim igranja i režim mirovanja. Osmišljeno je i jednostavno prevođenje iz jednog režima u drugi, preko mehanizma kojim se upravlja sa parketa. Linije pola oficijelnog FIBA terena ucrtavaju se prema položaju novopostavljene košarkaške konstrukcije - objasnio je Arh. Zoran Stojačić.

U planu je i razvoj sistema VODAVODA takmičenja u kojima će se formirati timovi koji će učestvovati na takmičenjima. Na ovaj način, kompanija VODAVODA nastavlja sa velikim ulaganjima u sport i modernizaciju sportskih objekata, jer ulaganje u sport predstavlja investiciju za zdravu i uspešnu budućnost.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA