≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Lagana pobeda Zvezde protiv Mornara: Sferopulos svima dao minute i "pripremio" tim za meč sa Olimpijom Milano

Vreme čitanja: oko 9 min.

Nije se nijednog trenutka postavljalo pitanje da li će Barani doći do iznenađenja

  • 9
KK Crvena zvezda - KK Mornar Bar Foto: ABA liga - Đorđe Kostić - KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde slavili su na zatvaranju 8. kola regionalne ABA lige protiv Mornara u dvorani "Aleksandar Nikolić" izuzetno ubedljivo. Nije ništa moglo da pomogne večeras Baranima da izbegnu težak poraz u Beogradu, pa su tako ostali zakucani za dno tabele ABA lige - 95:75.

Mada je Zvezda delovala odlično ofanzivno, to se baš i ne može reći kada je defanzivna igra u pitanju. Imao je domaći tim dosta problema da zaustavi Barane u unutrašnjoj igri, ali sve to nije mnogo uticalo na rezultat, jer je crveno-beli tim držao goste na solidnoj distanci odličnim šutem.

Iskoristio je Janis Sferopulos sve što ima na ovom meču. Rešio je da izbalansira minutažu igračima pred važan meč sa Olimpijom Milano u Evroligi, tako da su gotovo svi košarkaši završili sa barem nekoliko minuta.

Već na startu meča Zvezda je zadala ritam koji je Mornar slabo pratio. Rokas Giedraitis je u tom periodu pogodio tri trojke sa iste pozicije što je omogućilo crveno-belima da dođu do dvocifrene prednosti, koju su potom i održali nakon 10 minuta igre.

U nastavku je Mornar pokušavao koliko-toliko da se vrati u igru, u nekoliko navrata se jeste domogao jednocifrenog zaostatka, ali je to bio maksimum koji je mogao da uradi. Sferopulos je svakog puta nalazio način da odbije nalete Pavićevićevog sastava i na poluvremenu je Zvezda imala +13.

Treća deonica donela je nastavak identične igre na obe strane. Zvezda je uspevala da održi prednost pogocima sa distance, dok je Mornar sa druge strane mogao da se osloni na raspoloženog Aleksa Gavrilovića. Ipak, razlika je konstantno rasla, pa je domaći tim imao sasvim sigurnih +18 pred poslednjih 10 minuta igre.

Očekivano, završna četvrtina bila je puko odrađivanje posla, mada se dosta odužila zbog mnogobrojnih prekršaja. Sve u svemu, crveno-beli su mogli da se opuste zbog ubedljive prednosti i zasluženo su slavili pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tok meča mogli ste da pratite na Telegraf Sportu.

Crvena zvezda - Mornar Bar 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (95:75) - Jago gubi loptu, Voler nije poentirao u kontri. Poeni za Zvezdu, potom i za Kuzmića. Komnenović je ubacio još dva poena... Izgubljene lopte i na kraju zakucavanje Simonovića. To je to.

8. minut (89:70) - Nedović je mogao do dabl-dabla, samo da je Kuzmić položio čist šut. Promašaj Jaga, promašaj Jovanovića. Jako dugo nema poena na obe strane, ali curi vreme. Faul nad Jagom, imaće dva bacanja, a Voler hoće samo da izađe iz igre. Opet samo jedan penal pogođen... Baš malo poena u ovom kvartalu. Novi faul za dva bacanja na drugoj strani. I Gavrilović na 1/2.

6. minut (88:69) - Trojka Luisa. Davidovac gubi loptu. Promašaj Milića Starovlaha za tri u ovom momentu. Potom faul u napadu Dalibora Ilića. Ova četvrtina se malo otegla... Gubi loptu Jovanović. Faul nad Kuzmićem za dva bacanja. Siguran je samo jednom. Tai Voler gubi loptu, još četiri minuta do kraja.

4. minut (87:66) - Trojka Milića Starovlaha. Lepa asistencija Lazarevića za Tobija i koš. Faul Ilića nad Jovanovićem, ali nije za bacanja, nego na zemlji. Sudije su sada malo gledale snimak, ali ništa specijalno nisu presudile. Promašaj Mornara, posed je potom za Zvezdu, nema trojke Lazarevića. Teodosić je poslao loš pas Iliću. Jovanović je lep prodor napravio. Posle toga Janis Sferopulos traži tajmaut. Lepo za Stefana Lazarevića, novi laki poeni za njega.

2. minut (82:62) - Tobi! Trojka slovenačkog košarkaša. Na drugoj strani od Mornara nema ništa. Simonović opet promašuje, nije u ritmu večeras. Jovanović spaja sa košem Mikovića. Lazarević napada Volera i imaće bacanja. Opet jedan od dva. Mornar opet bez poena, a Simonović će imati dva slobodna bacanja. I on je dao samo jedno od dva.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Bar Foto: KK Crvena zvezda - Đorđe Kostić - ABA liga

III ČETVRTINA

10. minut (78:60) - Koš Radetića! Eto i malo sreće za njega. Simonović ne može da pogodi trojku. Promašaj Tobija, potom ubacuje Tobi "ispravku". Mornar ne može preko Radetića da ubaci nove poene. Jako brzo teče ova četvrtina... Opet šut za tri, ali sada promašaj Nedovića. Faul Jaga dos Santosa Mateuša na šest sekundi do kraja četvrtine. Ništa od napada Mornara iz tajmauta za kraj treće četvrtine.

8. minut (76:58) - Aleks Gavrilović briljira danas. Opet je postigao koš iz okreta. Nedović se dvoumi, pa promašuje preko Bojkinsa. Mari je promašio preko Nedovića. Novi poeni za Zvezdu, a Mari na drugoj strani uzvraća jednom od lepših akcija Mornara. Dvojka Stefana Lazarevića. Faul Lazarevića nad Radetićem i šansa da ovaj malo popravi svoj negativni indeks danas. Pogodio je oba. Sada će Simonović imati dva bacanja. Pogodio ih je. Potom trojka Tobija. ide razlika na +18.

6. minut (67:52) - Nema trojke Gavrilovića, promašaj. Ni Simonović ne pogađa. Na kraju faul nad Nedovićem. I priznaje se i naknadni koš. Opet gaf Radetića... Košarkaš Mornara trenutno ima indeks -4. Sa druge strane, Nedović je pogodio dodatno bacanje. Nema trojke Marija, Aleks Gavrilović je pogodio, a na kraju novi faul Radetića. TV tajmaut nam sledi. Trojka Tobija, asistencija Nedovića. Promašaj Bojkinsa, ali je tu ofanzivni skok Mornara iz Bara.

4. minut (61:50) - Vranješ je fauliran na šutu za dva poena. Imaće slobodna bacanja. Pogodio je oba. Mitrović je lagan na polaganju. Bojkins je lako položio. Nedović je sam i ubacio trojku. Ode Gavriloviću lopta, ali je ipak nogom igrao domaćin. Ne pogađa trojku Vranješ. Ni na drugoj strani ništa od napada Zvezde. Bojkins se spetljao, a Jago i Nedović se ne razumeju. Izgubljena lopta.

2. minut (56:46) - Opet jak start Mornara iz Bara. Gavrilović i Bojkins donose seriju 5:0 koju seče Nemanja Nedović košem. Opet Aleks Gavrilović pravi problem Bolomboju. Sam je Nedović i nema trojke. Opet Radetić ne može da pogodi koš. Ovoga puta je promašio trojku. Baš loše veče za njega. Rokas van balansa pogađa flouter.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Bar Foto: KK Crvena zvezda - Đorđe Kostić - ABA liga

II ČETVRTINA

10. minut (52:39) - Poentira sada Mari. Dobar pas za Ilića u ćošak, no nema trojke. Ali čelindž traži Sferopulos. Neće ga ni biti, Radoš Savović je odmah rekao Igoru Dragojeviću da je pogrešio. Priznaje Crnogorac grešku! Sam je Ilić, zakucavanje! Na drugoj strani Starovlah poentira i idemo na tajmaut Sferopulosa. Nema trojke Rokasa.

8. minut (50:35) - Džejkobi Bojkins je pogodio dvojku. Potom Davidovac dodaje trojku, ali uzvraća Vranješ, tako da Janis Sferopulos ne može da bude zadovoljan. I traži tajmaut Grk! Davidovac je dodao dva poena. Novi promašaj za tri poena Zvezde potom... Ali konačno lepa akcija, Dalibor Ilić zakucava i fauliran je, imaće i dodatno bacanje. Tajmaut pre toga za Pavićevića. Dodao je i bacanje Ilić. Nema trojke Mornara. Sada evo poena i za Dalibora.

6. minut (40:30) - Nova ukradena lopta Zvezde. Luis je sada udario rampu. A onda pomalo čudna trojka Volera iz kontre. Mogao je komotno da ode i na polaganje u ovoj situaciji. Zvezda je opet izgubila loptu. Milić Starovlah ne pogađa za tri poena. Pravi faul Voler na zemlji nad Stefanom Lazarevićem. Odlazimo na TV tajmaut. Nema trojke Tobija, faul nad Lazarevićem zbog kojeg će Stefan imati i dva slobodna bacanja. No, prvo je promašio, drugo je već dao. Uspeva da pogodi Mornar još jedan šut preko Marija i drži se tu na oko deset poena minusa.

4. minut (39:25) - Trojka Kovačevića! Onda niz promašaja Zvezde koji se završava izgubljenom loptom koju nije mogao da uhvati Stefan Lazarević. Nema trojke Luisa. Simonović je zakucao na drugoj strani vrlo lako, spetljao se Voler u odbrani. Jovanović nije ni dobacio do koša na šutu za tri. Tobi je pogodio i imaće i dodatno slobodno bacanje. I njega je realizovao. Nova izgubljena lopta za Mornar, a Davidovac će imati dva slobodna bacanja. Oba je realizovao.

2. minut (32:22) - Nema trojke za Simonovića na početku druge četvrtine, prethodno Voler ubacuje dvojku. Strahinja Jovanović neuspešan na šutu za dva, ali "Munja" je potom izborio faul u kontri nakon ukradene lopte. Tai Voler je faulirao Stefana Lazarevića na šutu za dva, koji je pritom i ušao u koš, a Zvezdin "defanzivac" ubacuje i dodatno bacanje. Voler je potom fauliran na šutu za tri i pogodio je sva tri bacanja. 

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Bajern Minhen Foto: Mileta Mirčetić

I ČETVRTINA

10. minut (29:17) - Nije pogodio Rokas, ali je to iskorigovao Simonović. Kovačević je promašio trojku, a Simonović iz kontre zakucava. Aleks Gavrilović promašuje iz teške situacije. Iz trećeg pokušaja na drugoj strani pogađa Marko Simonović. Uz mnogo sreće pogađa Voler. Faul Aleksa Gavrilovića, poslednji mali za Mornar u ovoj četvrtini. Težak promašaj Nedovića za kraj ove četvrtine i to je to.

8. minut (23:15) - Džejkobi Bojkins promašuje trojku, što kažnjava Nemanja Nedović dvojkom. Veliki gaf Radetića, koji sada nije postigao zicer, ali posed ostaje za Mornar. Bojkins potom pravi faul u napadu. Kuzmić pogađa iz levog polu-horoga. Nastavlja da raste ova razlika Zvezde. Novi gaf Radetića, opet promašen zicer! Rokas sam kao duh, to se ne promašuje. Sve sa iste pozicije. Dobar faul Kuzmića. Trojka pod faulom Volera. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje.

6. minut (16:11) - I Bolomboj je i više nego siguran i pogodio je ovu dvojku pored Bojkinsa. Ali Vranješ je sada ostao sam u ćošku i pogodio je trojku. Za sada Mornar igra korektno. No, Nedović je odmah sasekao ovo trojkom. Nema trojke Radetića, ali je opet tu Aleks Gavrilović. Francuz postiže dva poena. Jago će imati dva slobodna bacanja, ali posle TV tajmauta. Pogodio je samo jedno od dva, ali će ostati posed za Zvezdu. Jago sada nije pogodio za tri iako je bio sam.

4. minut (10:6) - Bojkins pogađa dvojku iz kontre za Mornar. Nema pogotka Nedovića, ali ni Bojkins nije uspeo da završi na drugi obruč. Opet Rokas sa distance i opet pogodak. Novi loš napad Barana. Bolomboj sa lakta reketa promašuje... Još jednom petljaju Barani, a na kraju idu poeni za Mitrovića iz brze akcije. Sam je kao duh Gavrilović i pogodio je ovaj šut sa polu-distance.

2. minut (5:2) - Vrlo lepa akcija Zvezde za Mitrovića i poeni, a na drugoj strani i Mornar stiže do koša preko Vranješa. Nema zatim trojke za crveno-bele, a kontru Barana prekida Mitrović. Izgubljena lopta Barana. Sam je kao duh bio Rokas u ćošku, udelio mu je Nedović pas i Litvanac pogađa trojku. Nema trojke Aleksa Gavrilovića.

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Mitrović, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Jago

Mornar Bar: Gavrilović, Vranješ, Marej, Radetić, Bojkins

ZAGREVANJE ZA MEČ

- U dvorani se nalazi i Moka Slavnić, koji je stegnutom pesnicom pozdravio publiku.

- Na oko 20 minuta pred početak meča, poseta nije previše sjajna, tek oko 2.000 gledalaca nalazi se u dvorani "Aleksandar Nikolić".

KOMENTAR PRE MEČA

Crveno-beli imaju šansu da iskoriste novi poraz Partizana i da pobegnu večitom rivalu na dve pobede prednosti na tabeli. Samim tim, imaju mogućnost da se osame na vrhu tabele ispred Igokee, Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Mornar za sada ima samo jednu pobedu u sezoni i to protiv Krke, tako da večeras teško da može da dođe do nekog iznenađenja.

Sudije na ovom meču biće Igor Dragojević iz Crne Gore, Radoš Savović, takođe iz Crne Gore, kao i Miloš Hadžić iz Srbije, odnosno iz Stare Pazove.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde čekali Jaga ispred Arene sa brazilskim zastavama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    20. novembar 2023 | 21:46

    SAMO za tebe uvek uz tebe ⭐⭐⭐⭐⭐

  • Lakirana cipelica

    20. novembar 2023 | 21:45

    BRAVO ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • Inat

    20. novembar 2023 | 20:10

    Mozda Partizan gubi svaku drugu utakmicu ali grobari i tada podržavaju svoj klub u 10 x većem broju od zvezdaša. Mada sačekajmo zvaničan izveštaj o poseti, mozda upravo u Pioniru ima 15772 gledalaca :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA