≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos na meču Denvera: Jokić i Meloun isključeni u prvom poluvremenu, "ranjeni" Nagetsi ipak dobili Detroit

Vreme čitanja: oko 1 min.

Besan je Srbin bio na sudije...

  • 1
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Kako je krenuo, verovatno bi do kraja meča zabeležio novi tripl-dabl, ali Nikola Jokić nije završio duel protiv Detroita s obzirom na to da je isključlen već u prvom poluvremenu!

Kao i protiv Klivelnda u prethodnom meču, Jokića su sudije maltretirale i protiv Pistonsa. Epilog svega je druga tehnička greška koju je zaradio pred kraj poluvremena pošto je besan krenuo na njih. Razlog - u dva navrata nisu svirali faul nad njim.

Prtethodno je prvu tehničku dobio sredinom prve četvrtine, zatim je ovu drugu zaradio kada se bunio posle duela sa dvojicom igrača Pistonsa, "Pukao je fitilj" Srbinu i morao je u svlačionicu.

Ono što je po Denver bila otežavajuća okolnost jeste i to što je trener Majk Meloun takođe isključen u prvoj deonici, kada je dva puta "počašćen" tehničkim greškama od strane sudija. Jednostavno, nije mogao da dozvoli da se tako ponašaju prema njegovom timu.

Jokić je u trenutku izlaska sa terena imao devet poena i po pet skokova i asistencija, a Denver je na kraju odigrao i za njega i za trenera i slavio rezultatom 107:103.

Redži Džekson je imao 21 poen, Kentavijus Kaldvel - Poup je dodao 20, Kristijan Braun je sa klupe imao učinak od 15 poena, Majkll Porter je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, dok je Gordon imao 11 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Detroitu na kraju nije pomoglo ni to što Nagetsi igraju bez svoje dvojice najboljih igrača - isključenog Jokića i povređenog Marija.

Kejd Kaningem je imao 27 poena u redovima domaćeg tima, Bagli je dodao 18, Ajvi 17, dok su Umude i Stjuart zabeležili po 11. Ovaj drugi je imao i toliko skokova.

Rezultati:

Šarlot - Boston 121:118 (produžetak)

Detroit - Denver 103:107

Vašington - Milvoki 129:142

Čikago - Majami 100:118

Minesota - Njujork 117:100

Nju Orleans - Sakramento 129:93

San Antonio - LA Klipers 99:124

Golden Stejt - Hjuston 121:116

(Telegraf.rs)

Video: Jokić isključen, a Denver počišćen, da li je MVP zaslužio ovakav tretman sudija: Skandal za kraj!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    21. novembar 2023 | 13:39

    U tom duelu je igrač Klivlenda rukom držao desnu ruku Jokoća, a Jokić ga je iz okreta otresao laktom... Očigledno da Jokić "smeta" mnogima u NBA, jer nije Amerikanac, a najbolji je! Kad Lebron skače na ljude, onda je to moćni "kralj"... A Jokić je bre za njega Majkl Džordan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA