Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaka Blažič je Partizanova noćna mora: Prijaju mu crno-beli, samo im je 2 puta ubacio manje od 20 poena...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlično igra kada su u pitanju mečevi s Partizanom

  • 4
KK Cedevita Olimpija - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

Košarkaši Partizana su zabeležili i treći poraz u ABA ligi ove sezone, pošto je u Sloveniji od njih bila bolja ekipa Cedevita Olimpije, koja je tako nastavila negativnu seriju crno-belih, koji još ne znaju za pobedu u Ljubljani otkako se ovaj tim i naziva tako.

Glavni krivac za ovaj poraz Partizana, bio je bivši košarkaš Crvene zvezde, Jaka Blažić koji je postigao 29 poena, a uz to je imao i šest skokova, kao i jednu asistenciju. Pored njega su odlični bili i Klemen Prepelič sa 18 poena i 11 asistencija, te Šon Džons sa 17 poena.

Ipak, Blažič je bio udarna violina svog tima, te je odigrao i još jednu odličnu partiju protiv crno-belih.

Naime, kada se pogledaju njegove prethodne utakmice, baš se vidi da uživa da igra protiv Partizana.

Jedini slabiji meč koji je imao, bio je i onaj prvi, odigran 26. oktobra 2019. godine, kada je Cedevita Olimpija slavila, a on je tada postigao "samo" 11 poena. Već u idućem duelu, Partizan je odneo pobedu, ali je Blažič ubacio 22 poena.

Iduće sezone, one 2020/2021, Jaka Blažič je još dva puta igrao protiv Partizana. On je ubacio 24 poena u porazu svoje ekipe u Beogradu (86:77), a onda je imao 28 u pobedi svog tima protiv Partizana 30. januara (78:65).

Čekao je novih 11 meseci na novi duel, Jaka Blažič je potom 11. decembra 2021. godine u novoj pobedi svog kluba imao učinak od 19 datih poena.

Ove ekipe su duele odigrane i 27. marta 2022. godine, tada je isto Cedevita Olimpija slavila i tada je Blažič postigao 25 poena.

Na kraju, došla je i prvopomenuta utakmica, gde je Jaka Blažič dao 29 poena.

U proseku, Jaka Blažič postiže 22.5 poena po meču protiv crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA