Vreme čitanja: oko 2 min.

Mega "stotkom" počastila Cedevitu: Sjajne partije Jovića i Markovića, ružičasti klub ima nove talente

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvodina je tesno slavila protiv Splita, dok je Borac izgubio od Studentskog centra

  • 0
KK Mega U19 - KK Cedevita U19 Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Mladi košarkaši Mege slavili su u prvom meču ABA U19 šampionata protiv ekipe Cedevite Junior na Zlatiboru i na apsolutno dominantan način ubacivši čak 103 poena i slavivši sa 36 poena razlike - 103:67.

Od samog početka je četa u ružičastom počela da "gazi" svoje rivale iz Zagreba i već posle prve deonice je imala prednost od 16 poena, koju je u nastavku meča samo uvećala za ubedljiv trijumf.

Potvrdila je Mega da ima još jednu talentovanu generaciju, koju između ostalog čine i neki od igrača koji ove sezone nastupaju na "dvojnoj" licenci za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije.

Tako je najefikasniji bio sjajni Filip Jović iz Banjaluke koji je nastupao za mladu reprezentaciju Srbije prilikom osvajanja zlata u Nišu na Evropskom prvenstvu. Meč je završio sa 19 poena, a na sve to je dodao sedam skokova.

Pratio ga je Bogoljub Marković iz Užica koji nastupa za OKK Beograd ove sezone na seniorskom nivou. On je dao 16 poena, a uhvatio je osam skokova i podelio jednu asistenciju za 28 minuta na terenu.

Dvocifreni su bili još Urban Kronflič sa 13 poena, potom Abdraman Sibi sa isto toliko, kao i Ognjen Srzentić sa 10 poena.

KK Vojvodina U19, Marko Vučković Foto: ABA liga - Marija Vuruna

Mlada ekipa Vojvodine slavila je nad Splitom u dramatičnoj završnici i to posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 29:11, pred njen početak imali su 16 poena minusa - 74:72.

U ekipi Vojvodine je najefikasniji bio Marko Vučković sa 21 poena i sedam skokova, a pratio ga je Luka Savanović sa 13 poena, dok je Aleksandar Vojinović ubacio 12 poena.

Pavle Nikolić Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

U preostalom meču srpskih klubova ranije danas, Borac je izgubio od Studentskog centra, pošto je loše odigrao završni kvartal - 79:73.

Za tim Borca prednjačio je Pavle Nikolić sa 19 poena, koji nam je poznat od prošle sezone i iz seniorskog tima. Pratio ga je Konstantin Popović sa 15 poena, dok je Uroš Ivković dao 12 poena.

Kasnije večeras gledamo Crvenu zvezdu u ezgotičnom okršaju sa Dubaijem, kojem će to biti prvi meč u Juniorskoj ABA ligi. Susret se igra od 21.00 čas.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Simonović posle povratka na parket: "Dobro sam, nisam još na 100% kondicije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA