≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemanja Dangubić "izdominirao" u Ligi šampiona! Dabl-dabl nekadašnjeg košarkaša Partizana u pobedi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegov Peristeri je stigao do važne pobede u Mađarskoj protiv Sombatelja

  • 3
Nemanja Dangubić Foto: Piotr Zajac / Alamy / Alamy / Profimedia

Zaista fenomenalnu partiju pružio je večeras nekadašnji košarkaš Partizana, Zvezde i Hemofarma, Nemanja Dangubić u FIBA Ligi šampiona. On je nastupajući za svoj Peristeri ostvario dabl-dabl, a grčki tim stigao je do važnog trijumfa protiv Sombatelja u 4. kolu na gostovanju u Mađarskoj - 87:90.

Nemanja je imao 11 poena uz 10 skokova i dve asistencije za 28 minuta provedenih na terenu. Iz igre je šutirao 4/6, pri čemu je za dva imao 2/4, a za tri 2/2, dok je sa linije slobodnih bacanja bio polovičan sa 1/2.

Još jedan srpski košarkaš je bio na parketu večeras, ali u suprotnom taboru. Stefan Pot je dao tri poena, imao je tri skoka i četiri asistencije za 20 minuta na parketu.

Može se reći da se na kraju Peristeri bukvalno "kockao" sa trijumfom, jer je početkom četvrte četvrtine imao +19, da bi Mađari potom opasno prišli u završnici serijom 12:0, ali su se gosti spasili.

Posle četvrtog kola, Peristeri je na skoru 2-2, dok je Sombatelj na 1-3. U ovoj grupi tek treba da se odigra meč Le Man - Unikaha, gde bi Dangubićevom timu odgovarala pobeda Španaca, kako Francuzi takođe ne bi stigli do 2-2.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Simonović posle povratka na parket: "Dobro sam, nisam još na 100% kondicije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    21. novembar 2023 | 22:01

    Da li je moguće da niste pokenuli našeg trenera Miloša Konakova koji sa ovim Mađarskim klubom dominira a nema ni blizu najveći budžet.? Mađarska ima veće i poznatije klubove. Pot, Dangubić ali i Konakov su junaci priče. Osim toga Dangubić je mnogo poznatiji kao igrač Zvezde. To što je igrao u Partizanu je bilo na skandalozno niskom nivou.

  • CR7

    21. novembar 2023 | 21:54

    A Hemofarm i Crvena Zvezda....

  • Ssss

    21. novembar 2023 | 22:51

    Kako je covek sebi zatvorio vrata u Zvezdi, totalno nepotrebno, uvek bio cenjen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA