≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apsurd iz Slovenije: Sudije i delegat zaboravili pravila, igrači morali dva puta da izlaze na teren

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija zaboravio da svira produžetke, pa prešao na penale

  • 0
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Nikola Anđić

Nesvakidašnja scena dolazi iz Slovenije, gde se fudbalska utakmica šesnaestine kupa završila krajnje neobično. U susretu Rogaške i Ljubljane 1975 nakon završetka regularnog dela meča, bilo je 1:1, timovi su odmah prešli na izvođenje penala, dok su zaboravili da je potrebno odigrati i produžetke.

Naime, nakon serije penala Rogaška je slavila sa 3:1, te su igrači otišli u svlačionicu, gde su proslavili svoj uspeh.

Igrači su se presvukli, neki su se i istuširali, da bi se u slačionici nakon 20 minuta pojavio glavni sudija koji je obavestio igrače da je utakmica neregularna zbog toga što su zaboravili na produžetke.

Fudbaleri u svlačionici su mislili da se sudija šali, jer im je bilo teško da poveruju da je čak i delegat zaboravio na pravilia takmičenja.

Ipak, ispostavilo se na kraju da se desila greška sudija i delegata, koji nisu bili upoznati sa pravilima. Pravila su takva da do šesnaestine takmičenja nema produžetaka ali je ova prva runda na kojoj su produžeci bili obavezni.

Rogaška je tako ostala bez pobede, a četvrtoligaš je dobio neočekivanu drugu šansu. Ipak, Rogaška je i nakon produžetka slavila 3:1 i "drugi" put se plasirala u osminu finala. Verovatno ni oni sami više nisu bili sigurni jesu li zaista prošli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA