Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kad nećete vi da kažete, ja ću - jedan sam od najboljih evropskih trenera": Legendarni Kari održao čas uspeha

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od najstorfejnjih trenera sveta podelio je svoje iskustvo

  • 0
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni stručnjak i aktuelni selektor Srbije Svetislav Pešić bio je gost treninga u organizaciji Boniteta na temu „Moć odgovornosti“ u hotelu Hajat.

Tom prilikom, jedan od najtrofejnijih trenera Evrope i sveta održao je prisutnima predavanje i objasnio iz svog ugla šta je to uspeh. Tako, čovek koji je osovjio zlato na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, zlato u INdijanapolisu sa reprezentacijom Jugoslavije na Svetskom prvenstvu i srebro u Manili na nedavno završenom Mundobasketu, istakao je da spada u grupu najbolh trenera na prostoru Evrope, alije govorio i o uspehu i njegovom značaju.

- Ja sam 40 godina trener, bilo je pobeda i poraza, ali sam trener. Jedan od najboljih trenera sa prostora Evrope. Kad vi ne kažete, ja da kažem“, nasmejao se Pešić tokom treninga u organizaciji Boniteta na temu „Moć odgovornosti“ u hotelu Hajat.

On je istakao da je uspeh nešto što svi vole i smao na to obraćaju pažnju.

- Sad kad smo postigli veliki uspeh (srebro na Mundobasketu), evo Darko (Mirković, osnivač i direktor kompanija Alterna international i Bonitet media group, op. aut.) me pozvao. Dakle, ništa ne uspeva kao uspeh. Iako sam ja i ranije imao uspeha. Ne zna se koliko imam ponuda za intervjue. Ne zna se koliko imam ponuda da držim predavanja. Svakog dana bi trebalo negde da idem da predajem o pobedničkom mentalitetu, motivaciji, ovome, onome. A pre Svetskog prvenstva niko me nije zvao, a ja sam i pre Mundobasketa bio isto (trener, op. aut.), ništa se nije promenilo.

Selektor je pričao i o liderstvu.

- Da bi vođa, lider, trener bio u tome uspešan mora da bude autentičan. Kad sam igrao košarku, dođe trener, kaže nam da je važna utakmica koja mora da se dobije, i to je za nas to. Danas, trener uradi isto, a košarkaši kažu: „Znamo da treba da se borimo, ali kako?“ Problem za današnje trenere je i to što mladi košarkaši više znaju i više preispituju odluke koje treneri donose. Zato danas sve moraš da znaš i da budeš spreman na svako njihovo pitanje - dodao je Pešić tokom tribine u organizaciji Boniteta.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Bonitet.com (@bonitet_portal)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA