≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Megina deca su ponovo na pobedničkom koloseku! Srušena Cibona u Zagrebu za peti trijumf u ABA ligi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važan trijumf za ružičaste momke

  • 0
KK Cibona - KK Mega Foto: ABA liga - KK Cibona - Ivana Dergez

Košarkaši Mege ostvarili su vrlo važan trijumf na gostovanju Ciboni u okviru 9. kola ABA lige, čime su faktički "iskorigovali" kiks iz prošle runde na domaćem terenu kada su iznenađujuće izgubili od Krke iz Novog Mesta, pa ponovo imaju pozitivan skor - 69:83.

Posle nešto sporijeg starta u prvom kvartalu, momci Marka Baraća uspeli su da pronađu svoj ritam u nastavku i da dođu pre svega do unutrašnje igre kojom su prelomili ovaj meč u svoju korist.

Dobro je Mega kontrolisala skok na ovoj utakmici, ali se mora reći da je pre svega presudila jako dobra defanziva koja je ograničila Cibonu na svega 69 postignutih poena.

Uspevala je Mega postepeno da uvećava svoju razliku tokom treće, a potom i četvrte četvrtine, kada je u nekoliko navrata imala 18 poena prednosti. Do kraja meča je klub iz Zagreba uspeo samo da smanji razliku i ublaži poraz na domaćem terenu.

Ponovo smo gledali nekoliko sjajnih individualnih učinaka Meginih mladih košarkaša, a po poenima je prednjačio Omer Čan Iljasoglu koji jedao 18 poena uz 2/2 za dva, 4/9 za tri i 2/2 sa linije penala. Dodao je i dva skoka i tri asistencije.

Pratio ga je u stopu Nikola Đurišić sa 17 poena uz tri skoka, dok su dvocifrene partije upisali još Andrija Jelavić sa 15 poena uz osam skokova i dve asistencije, odnosno Nikola Topić sa 12 poena uz dva skoka i pet podeljenih asistencija.

Na drugoj strani, za ekipu Cibone istakao se Tomislav Buljan zajedno sa Jakovom Mustapićem, pošto su obojica završila na po 13 postignutih poena, što je bilo nedovoljno da Vukovi sa Tuškanca priprete mladom timu Mege.

I u narednom kolu Mega će gostovati, ovoga puta u Podgorici protiv Studentskog centra, dok će Cibona biti u Beogradu protiv Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Andrija Jelavić posle pobede Mege nad Zadrom: "Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA