Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Mege ponosan na svoju ekipu: "Od početka sezone imamo barem četiri tinejdžera u startnoj postavi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko Barać je analizirao meč sa Cibonom i veliku pobedu tima iz Beograda

  • 0
Marko Barać Foto: Youtube / KK Cibona / Printscreen

Košarkaši Mege slavili su nad Cibonom u utakmici 9. kola regionalne ABA lige, pošto su odigrali veoma dobro drugo poluvreme u Zagrebu i time ostvarili peti trijumf - 69:83.

Trener domaće ekipe, Marko Barać rekao je kako je srećan kako je njegov tim reagovao posle prošlonedeljnog poraza od Krke u Beogradu i prišao je ozbiljno ovom meču.

- Mi smo u pripremi meča pokazali respekt prema Ciboni i svemu što rade od početka sezone. Oni od početka igraju košarku koja nije bila nagrađena rezultatima, sve do ovih poslednjih nekoliko kola. Došli su na ovu utakmicu sa tri vezane pobede i dosta samopouzdanja. Na prethodnom meču sa Studentskim centrom su imali 60 poena iz šuta za tri poena. To je nešto što smo znali, za šta smo se spremili i neutralisali smo domaćina. Ono što nije bilo dobro u prvom poluvremenu je veliki broj ofanzivnih skokova, u drugom poluvremenu smo taj segment iskontrolisali. Imali su domaćini samo jedan ofanzivni skok. Ovo je način na koji želimo da igramo, ali sigurno je da možemo mnogo bolje. Kao što smo imali u prošlom kolu neprijatan poraz, ali je to donekle i korisno za mlade igrače da bude kao opomena i poziv na buđenje. Pokazali smo nivo ispod kojeg ne smemo da idemo. Domaćinima čestitke na svemu što rade u oba takmičenja, sigurno je da nije lako - rekao je Barać.

Dobio je pitanje od hrvatskih novinara koliko je srećan razvojem Andrije Jelavića, inače momka iz Zagreba, u timu.

- Samim tim, kao što ste rekli, dajem veliko poverenje, očigledno da se uklapa u to što ja kao trener želim. Od početka sezone mi imamo četiri tinejdžera u startnoj postavi. Rekao bih da je puno nerealnije da u nekoj utakmici nemamo neke prazne minute nego što bi bilo realno da padnemo. Ne želimo da se osvrćemo na ono što je realno. Svi ovi momci imaju podršku od mene, Andrija ima veliku odgovornost, što veća uloga, veća je i odgovornost. Vrlo sam zadovoljan kako se on odnosi na terenu, kako se ponaša i kako napreduje - dodao je trener Mege.

Zaključio je Barać da je jako važno kako tim reaguje kada nema koša i da je na njemu da motiviše igrače.

- Ja imam problem kada su ti prazni minuti, kada su oni posledica dekoncentracije, nedostatka energije ili promašenog ofanzivnog ritma. Nekada je to slučaj, nekada je slučaj u ovom sportu da promašite šuteve, protivnik ubaci i rezultatski je to početak neke serije, to jesu prazni minuti, ali je to sport i to je ova igra. Kada su ti minuti posledica dekoncentracije, ja kao trener reagujem na jedan način, a ovako ih podržim da budu agresivni, da im se pomogne da ovu vrlo tešku ligu koju većina igra prvi put, odigra što je moguće lakše - zakljućio je trener Mege.

(Telegraf.rs)

Video: Jago dos Santos ponovo oduševio decu u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA